Για τις απειλές κατά της ζωής του μίλησε στο Πρωτοσέλιδο, ο πρώην Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ έχει ξεσπάσει πριν ακριβώς δέκα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια προσπερνούσα όλα τα προσβλητικά σχόλια. Ακόμα και όταν αποφυλακίστηκα συνέχισαν, παρά το ότι έχω παιδιά, οικογένεια. Τα διαβάζαμε, στεναχωριόμασταν, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργηθεί ένα ψεύτικο προφίλ, που δεν έμεινε μόνο σε όλα αυτά τα απαξιωτικά, ειρωνικά σχόλια.  Έχει προχωρήσει και αφήνει αιχμές και απειλές κατά της ζωής μου. Αυτό δεν μπορούσε να το προσπεράσω. Παρά το ότι θέλω είμαι στην αφάνεια, έχω αποστασιοποιηθεί από τα κοινά εδώ και δέκα χρόνια».

Σε παρατήρηση ότι το συγκεκριμένο προφίλ έχει καταγγελθεί και από άλλα πρόσωπα, σημείωσε ότι «νομίζω ότι η εποχή των απειλών, των εκβιασμών και των εκφοβισμών έχει περάσει και ανήκει στο παρελθόν. Η άλλοτε δημοκρατική πόλη της Πάφου δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις απειλές και να νιώθεις ότι στερείται η ελευθερία των κινήσεων και του λόγου σου. Εγώ υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω από το ψεύτικο προφίλ. Και το έχω κατονομάσει το πρόσωπο που υποψιάζομαι. Αν μελετήσει καλά το ηλεκτρονικό έγκλημα μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος». Μάλιστα, κατήγγειλε ότι υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις πίσω από αυτό το προφίλ.

Συμπλήρωσε ότι «το συγκεκριμένο πρόσωπο που υποψιάζομαι είναι μόνιμος συνοδός σε πολιτικό πρόσωπο, που είναι υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές. Άρα δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν ένα θέμα του 2014, έχουν ξεσπάσει τόσα σκάνδαλα. Νομίζω ότι εγώ έχω μετανοήσει, έχω ζητήσει συγγνώμη πολλές φορές δημόσια, δεν δίνω το δικαίωμα να έχω αυτές τις απειλές για την οικογένειά μου πάνω απ όλα. Δεν θέλω αυτό το θέμα να συνεχίζει, δηλαδή πόσα χρόνια θα ακούω όλα αυτά τα απαξιωτικά σχόλια γι αυτό το θέμα».

Πρόσθεσε ότι «κάποιοι επιμένουν να κρατούν το σκάνδαλο στην επιφάνεια. Αυτό είναι απάνθρωπο. Θέλουν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Δεν μπορούν να ακούν εδώ και δέκα χρόνια τα ίδια και τα ίδια».

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν πάνω στο όνομά μου να κτίζει την πολιτική του καριέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE