Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν με ένα μεγάλο διπλό από το Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, εξασφάλισαν και τυπικά την παρουσία τους στα playoffs και παράλληλα παρέμειναν στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας.

Απόψε ο Παναθηναϊκός AKTOR δοκιμάζεται στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, θέλοντας να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και το πλεονέκτημα που έχει για την κατάκτηση της 2ης θέσης όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Το ενδεχόμενο κόντρας “αιωνίων” στα playoffs παραμένει υπαρκτό πάντως και τα σενάρια είναι αρκετά.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά: 

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2, τερματίζει δεδομένα 2ος και σε αυτή την περίπτωση θα πέσει πάνω στην Μακάμπι Τ.Α., που μετά τη χθεσινή ήττα της στην Βαρκελώνη είναι σίγουρα 7η. Με 1/2 νίκες από το Τριφύλλι, πηγαίνει στην 3η θέση σε περίπτωση που κερδίσει μόνο μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Μονακό την τελευταία αγωνιστική κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπάγερν αντίστοιχα και παράλληλα ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Σε αυτό το ενδεχόμενο, αν οι Ερυθρόλευκοι είναι 6οι, θα έχουμε ντέρμπι “αιωνίων” με “πράσινο” πλεονέκτημα.

Εμφύλιο μπορούμε να δούμε επίσης με 4ο τον Παναθηναϊκό και 5ους τους Ερυθρόλευκους σε περίπτωση που οι Πράσινοι κάνουν το 1/2, κερδίσουν Μπαρτσελόνα, Μονακό, χάσει ο Ολυμπιακός από τη Φενέρ την επόμενη Παρασκευή και παράλληλα οι Τούρκοι ηττηθούν στον δικό τους αποψινό εμφύλιο από την Εφές.

Από την άλλη, αν οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης κάνουν 1/2 ή 0/2 και ταυτόχρονα κερδίσουν Μονακό, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, θα βγουν 5οι και θα παίξουν με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο σενάριο θα το δούμε κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει 0/2, κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Φενέρμπαχτσε κι εκείνη χάσει σήμερα από την Εφές. Σε ενδεχόμενο 2/2 με νίκη της Φενέρ στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει 6ος κι έτσι δεν θα μπορεί να βρει τον Ολυμπιακό.

Από 4ος ως 6ος ο Ολυμπιακός

Σε ό,τι αφορά τους Πειραιώτες, πλέον μπορούν να τερματίσουν από την 4η έως την 6η θέση. Σίγουρα 6οι θα είναι σε περίπτωση ήττας από τους Τούρκους την επόμενη εβδομάδα (πέφτουν πάνω στον 3ο της βαθμολογίας), ενώ αν κερδίσουν θα είναι 5οι με 2/2 του Παναθηναϊκού και 4οι με 1/2 των Πρασίνων.