Η UEFA γνωστοποίησε το καλεντάρι σε Champions League, Europa League και Conference League για τη σεζόν 2024-2025, το οποίο αποτυπώνει και τις μεγάλες αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη νέα σεζόν.

Η πιο σημαντική εξ αυτών αφορά το τέλος των οκτώ ομίλων και την έναρξη της εποχής του ενός ομίλου, καθώς και οι “αποκλειστικές εβδομάδες”, ήτοι μία εβδομάδα με παιχνίδια μόνο μιας διοργάνωσης.

Η φάση πρωταθλήματος στις δύο πρώτες διοργανώσεις θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου με τη διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής, ενώ αυτή της τρίτης στα μέσα Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής.

Η “αποκλειστική εβδομάδα” του Champions League αφορά την 1η αγωνιστική, όταν θα διεξαχθούν αγώνες την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη μεταξύ 17 και 19 Σεπτεμβρίου. Ομοίως, την Τετάρτη και την Πέμπτη Σεπτεμβρίου της επόμενης εβδομάδας θα διεξαχθούν μόνο αγώνες της πρεμιέρα του Europa League, ενώ η εβδομάδα του Conference League περιορίζεται σε μία ημέρα, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και την τελευταία αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, τα προκριματικά αρχίζουν στις 9 Ιουλίου, με το Euro 2024 να βρίσκεται σε εξέλιξη, και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου με τα playoffs. Τα νοκ άουτ των τριών διοργανώσεων αρχίζουν τον Φεβρουάριο, χωρίς να υπάρχει η καθιερωμένη διακοπή μηνών για τις δύο πιο σημαντικές διοργανώσεις.

Τέλος, το Super Cup Ευρώπης θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου.