Ο Γιάννης Οκκάς ετοιμάζεται να κάνει το…ντεμπούτο του στον πάγκο της Ανόρθωσης κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Κύπριος κόουτς γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα της Αμμοχώστου και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σχηματισμό για το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στην «Αρένα».
Για την πρώτη 11άδα του 47χρονου υπάρχου τρία σενάρια, που αφορούν όλες τις γραμμές.
-Το επικρατέστερο σενάριο πάντως, αναφέρει πως ο Αρμπολέδα θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ο Ουαγκέ στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής, ο Κορέια στο αριστερό με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κάργα και Μακούν.
Στη μεσαία γραμμή ο Τιουνέ θα έχει ως παρτενέρ του τον Χρυσοστόμου με τον Περέα να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος.
Ο Φερέιρα στο ένα άκρο, ο Γουαρίς στο άλλο και στην αιχμή του δόρατος ο Καστέλ.
Η δεύτερη εκδοχή φέρει τον Γκερέρο-που επιστρέφει στα πλάνα της «Κυρίας» στη θέση του «10αριού» και τον Περέα στα άκρα της επίθεσης. Οι άλλοι παραμένουν οι ίδιοι.
Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να αγωνιστεί ο Μακούν ως αριστερός μπακ, να μετακινηθεί στον χώρο του κέντρου ο Κορέια, και να πάρει φανέλα βασικού ένας εκ των Μαρμούκ ή τον Κορρέα δίπλα στον Κάργα. Όλα αυτά για την μεσοαμυντική λειτουργία.
Για την επίθεση, σ’ αυτό το σενάριο, ίσως επιστρατευτεί ο Γκασάμα ως παρτενέρ του Καστέλ και να μείνει έξω ο Γουαρίς, με τον Κύπριο τεχνικό να πηγαίνει σ’ ένα 4-4-2 και τους Φερέιρα-Περέα στα άκρα.

Θράσος Δημητρίου