Πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα έχουν συμβεί στο παρελθόν σαν σήμερα 27 Μαρτίου. Ο Κρίστιαν Βιέρι σημείωσε το 1997 το χιλιοστό γκολ της Εθνικής Ιταλίας, ενώ σε αγώνα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας με την Μπράιτον, ο διαιτητής υπέδειξε πέντε πέναλτι. Από όλα αυτά μόνο ένα κατέληξε στα δίχτυα. Αναλυτικά όλα τα γεγονότα.

2005: Ήττα στον τελικό
Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ηττήθηκε με 3-1 από την γαλλική Τουρ στον τελικό του Final Four του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξάχθηκε στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας.

1999: Σταμάτησε το σερί
Η Εθνική Ελλάδας έχασε μετά από 8 χρόνια στο ΟΑΚΑ από τη Νορβηγία με 2-0. Η προηγούμενη ήττα της ήταν στις 4/9/1991 από την Αλβανία με 0-2. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής Angel Iordanescu υπέβαλε παραίτηση.

1997: Έριξε οκτάρα
Η Ρουμανία πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της σε διεθνές παιχνίδι τα τελευταία 24 χρόνια όταν κέρδισε το Λιχτενστάιν με 8-0 με 4 γκολ του George Popescu.

1997: Ιστορικό γκολ
Ο Cristian Vieri σημειώνει το 1.000ο γκολ της Εθνικής Ιταλίας στη νίκη της επί της Μολδαβίας με 3-0 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

1989: Άστοχα πέναλτι
Ο διαιτητής Kelvin Morton σφύριξε πέντε πέναλτι στον αγώνα της δεύτερης κατηγορίας Crystal Palace – Brighton (2-1), εκ των οποίων μόνο ένα μετατράπηκε σε γκολ.

1957: Όνειρο ζωής…
Αποφασίστηκε στην Κολωνία, έδρα της παγκόσμιας αρχής του ποδοσφαίρου, η διοργάνωση του Κυπέλλου Ευρώπης «Henri Delaunay», προς τιμήν του εμπνευστή του.

1947: Με ένα χέρι!
Ο Tommy Rogers, μποξέρ με ένα χέρι, έβγαλε νοκ άουτ τον Somersby Dowst στον 9ο γύρο κερδίζοντας τον τίτλο στο Cambridge της Μασαχουσέτης.

1927: Πρώτο παιχνίδι
Ο φιλικός αγώνας Παναθηναϊκός – Ηρακλής (7-1) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ήταν η πρώτη συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων.

1871: Ανεπίσημος αγώνας
Η Σκοτία νίκησε την Αγγλία στο «Reaburn Place» του Εδιμβούργου στον πρώτο διεθνή ανεπίσημο αγώνα ποδοσφαίρου. Σε εκείνο τον αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων ζήτησαν από τον διαιτητή να τους επιτρέψει να κλοτσούν τους αντιπάλους στα πόδια. Αυτό, μαζί με το πιάσιμο της μπάλας με τα χέρια, απετέλεσαν την αιτία διάσπασης των Ομοσπονδιών ποδοσφαίρου και ράγκμπι.