Σαν σήμερα στις 20 Μαρτίου του 1996 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελική του Τσάμπιονς Λιγκ με επιβλητική νίκη επί της Λέγκια (3-0) στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έγραψε τη δεύτερη μεγάλη του επιτυχία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971.

Συνέτριψε την Λέγκια Βαρσοβίας με 3-0 στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Έχοντας τη στήριη 70.000 οπαδών της, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, σφράγισε το «εισιτήριο» με τέρματα που πέτυχαν οι Βαζέχα (34’ και 58’)  και  Μπορέλι (72’).

Σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι αγωνίστηκαν οι Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (89’ Γκούμας), Καπουράνης, Μαραγκός (89’ Νιόπλιας), Δώνης, Βαζέχα (89’ Λαγωνικάκης).

Στην ημιτελική φάση οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν τον Άγιαξ και αποκλείστηκαν, παρά τη νίκη τους στο Άμστερνταμ με 1-0 στον πρώτο αγώνα, καθώς έχασαν με 3-0 στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Εξίσου σημαντική επιτυχία ήταν και η πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου UEFA το 2003.