Πριν μερικές βδομάδες, ουσιαστικά μετά τη νίκη κόντρα στον Οθέλλο και με τον Τσέτιλ Ρέιχνταλ  παρά τους τρεις βαθμούς, αν ρωτούσες κάποιο φίλο της Ομόνοιας ποιος είναι ο φετινός στόχος θα έλεγε το κύπελλο. Τέσσερα ματς αργότερα όμως, επί εποχής Γιάννη Αναστασίου γίνεται πλέον κουβέντα, όχι μόνο η κατάκτηση του κυπέλλου αλλά ακόμα και το νταμπλ!
Η ψυχολογία έχει αλλάξει, η δυναμική που απόκτησαν οι πράσινοι είναι τεράστια ωστόσο, ο Ελλαδίτης κόουτς και άπαντες στις τάξεις των πρασίνων φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους.
Βλέπουν αγώνα με αγώνα κι αυτός που ακολουθεί είναι υψηλής δυσκολίας. Κόντρα στην ΑΕΚ, η Ομόνοια θα…τεστάρει τις δυνάμεις τις και το αποτέλεσμα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα «θέλω» της.
Πρώτος στόχος είναι η νίκη και η άνοδος στη 2η θέση, προσπερνώντας Άρη και ΑΕΚ. Έπειτα, θα περιμένει το ντέρμπι στη Λεμεσό για να γνωρίζει που και σε ποια απόσταση διαφοράς βαθμών θα τη βρει το τέλος της 3ης αγωνιστικής του α’ γκρουπ επωφελούμενη από τις αναπόφευκτες απώλειες ανάμεσα σε «Ελαφρά Ταξιαρχία» και ΑΠΟΕΛ.
Όλα αυτά, όμως, όπως προαναφέραμε με νίκη επί των κιτρινοπράσινων η οποία προέχει τη δεδομένη στιγμή.
Ο Γιάννης Αναστασίου δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα, η Ομόνοια πάει πάνοπλη αφού επέστρεψε κι ο τιμωρημένος Λανγκ, με τον Ελλαδίτη τεχνικό να αναμένεται να προβεί σε μία αλλαγή στο βασικό σχήμα. Αυτή θα αφορά (πλην απρόοπτου) το δεξί άκρο της επίθεσης με τον Σίμιτς να επιστρατεύεται αντί του Αλιούμ.
Κάπως έτσι, μια πιθανή 11άδα του 51χρονου αναμένεται να συγκροτηθεί από τους: Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Κούσουλο, Χάμπο, Μπέζους, Σεμέδο, Σίμιτς (Αλιούμ) και Στεπίνσκι.

Θράσος Δημητρίου