Η Ρεάλ έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στην εξαιρετική Λειψία, είδε να της χαρίζεται αποβολή του Βινίσιους, αλλά με το 1-1 στο «Μπερναμπέου» (1-0 στο πρώτο ματς) έφτασε με το… στανιό στους «8» του CL!

Στο… μυαλό του κόουτς:
Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από την εστία ξεκίνησε ο Λούνιν, με τους Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο και Μεντί να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Κρος, Τσουαμενί, Καμαβινγκά και Βαλβέρδε, με τον Μπέλιγχαμ να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Βινίσιους.
Από την άλλη, ο Μάρκο Ρόζε επέλεξε το 4-4-2 για τη Λειψία. Στο τέρμα για ακόμα μία φορά ήταν ο Γκουλάσι, με τους Χέντρικς, Ορμπάν, Λουκεμπά και Ράουμ στην τετράδα της άμυνας. Χαϊνταρά και Σλάγκερ ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Όλμο και Σίμονς στις δύο πτέρυγες και τους Οπεντά και Σέσκο στο δίδυμο της επίθεσης.

Το ματς:
Όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, έτσι και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Λειψία ήταν εκείνη που μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, έχοντας ψηλά τις γραμμές της και πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη, η Ρεάλ τηρούσε… στάση αναμονής, με τη «βασίλισσα» να μοιάζει να «στρογγυλοκάθεται» στο υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να κλείνει χώρους και να περιμένει στο δικό της μισό.
Η πρώτη φάση του αγώνα πάντως άνηκε στους «μερένχες», όταν μετά από σέντρα του Τσουαμενί από τα δεξιά, ο Βινίσιους με τον ώμο (!) προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 12’. Η απάντηση της Λειψίας ήταν άμεση, αφού δευτερόλεπτα αργότερα, βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Οπεντά να πλασάρει άουτ. Στο 16’, σε μια παρόμοια φάση, οι «ταύροι» σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέλγο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία σε νέα φάση των Γερμανών στο τρανζίσιον.
Οι γηπεδούχοι, πιστοί στο πλάνο του Κάρλο Αντσελότι, παρέμεναν σε κατάσταση άμυνας, μην παίρνοντας το παραμικρό ρίσκο στο επιθετικό κομμάτι. Κάτι που δημιούργησε μεγάλη δυσφορία στις εξέδρες του «Μπερναμπέου», αφού ο κόσμος των Μαδριλένων συχνά αποδοκίμαζε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του!
Η Ρεάλ ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ στο πρώτο 45λεπτο, με τη Λειψία να ήταν εκείνη πιο δραστήρια, έχοντας νικήσει κατά κράτος την αντίπαλό της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου στο 41’ με το φαλτσαριστό σουτ του Σίμονς να βγάζει δύσκολα με γροθιές ο Λούνιν. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του ματς, όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Οπεντά, ο οποίος από καλό σημείο έπιασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Η αποκαρδιωτική εμφάνιση της Ρεάλ στο πρώτο μέρος «θορύβησε» τον Αντσελότι, ο οποίος με την έναρξη της επανάληψης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ροντρίγκο αντί του Καμαβινγκά. Η είσοδος του Βραζιλιάνου, αλλά και η πιο επιθετική προσέγγιση των γηπεδούχων στο δεύτερο 45λεπτο άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Στο 48′, λίγο έλειψε πάντως η Ρεάλ να κάνει το λάθος, με τον Οπεντά να προλαβαίνει την έξοδο του Λούνιν, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων πρόλαβε και γύρισε μπλοκάροντας το γύρισμα του νεαρού φορ.
Στη συνέχεια, οι «μερένχες» ανέβασαν στροφές απειλώντας στο 51′ και το 52′ με τα σουτ των Ροντρίγκο και Καρβαχάλ. Στο 54′, ο διαιτητής, Νταβίντε Μάσα, όπως και ο VAR, Μασιμιλιάνο Ιράτι, δεν είδαν ξεκάθαρη κόκκινη του Βινίσιους, χαρίζοντας την αποβολή στον Βραζιλιάνος, ο οποίος κιτρινίστηκε για το φάουλ στον Ορμπάν, ενώ στη συνέχεια έσπρωξε τον αντίπαλό του από τον λαιμό εκτός φάσης!
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Ρεάλ είχε μια πολύ καλή στιγμή το φαλτσαριστό σουτ του Μπέλιγχαμ να σταματά στα σώματα, ενώ, τρία λεπτά αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Ροντρίγκο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκουλάσι. Τελικά, οι Ισπανοί βρήκαν το γκολ στο 65ο λεπτό, όταν έκλεψαν την μπάλα στην περιοχή τους, βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος πανέξυπνα έσπασε στη διαγώνια κίνηση του Βινίσιους, με τον Βραζιλιάνο μέσα από την περιοχή να κάνει το 1-0!
Παρά το σοκ, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε δεν τα… έχασαν, αλλά αντιθέτως βγήκαν κατευθείαν στην επίθεση, «αγγίζοντας» το γκολ της ισοφάρισης στο 67′, με τον Ρίντιγκερ να βγάζει σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Σίμονς μέσα από την περιοχή! Η πίεση των «ταύρων» συνεχίστηκε και απέφερε καρπούς ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Ράουμ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Ορμπάν σε ρόλο σέντερ φορ να σκοράρει με πανέμορφη κεφαλιά για το 1-1!
Στο 90+2
‘ η Λειψία πήγε να…τεζάρει τη Ρεάλ, όμως το σουτ του Όλμο βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε έξω, με την Ισπανική ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» με…την ψυχή στο στόμα!

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος (78’ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο), Μπέλινγκχαμ (85’ Χοσέλου), Βαλβέρδε, Βινίσιους

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ορμπάν, Αϊνταρά (90’ Καμπλ), Ράουμ, Λουκεμπά, Σλάγκερ (85’ Ελμάς), Χένρικς, Σίμονς, Σέσκο (85’ Μπαουμγκάρτνερ), Όλμο, Οπεντά (78’ Πόουλσεν)

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 3-1 ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Καταφέρνοντας να γίνει το πρώτο κλαμπ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 3+ τέρματα σε εννέα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και η πρώτη αγγλική ομάδα με 10 σερί νίκες στη διοργάνωση, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού για φέτος, επικρατώντας 3-1 της Κοπεγχάγης και στη μεταξύ τους ρεβάνς. Ίδιο ήταν το σκορ και στο «Πάρκεν».
Τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι κι άλλα τρία από το πρώτο ημίχρονο στη ρεβάνς του Μάντσεστερ. Ο Γκουαρδιόλα έδειξε να σκέφτεται και το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ την Κυριακή, έκανε αλλαγές, αλλά οι Ρόδρι και Χάαλαντ βρέθηκαν κανονικά στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός, βέβαια, στην ανάπαυλα έγινε αλλαγή, όχι όμως και ο Νορβηγός που είχε ήδη προλάβει να σκοράρει.
Μόλις στο 5ο λεπτό οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ απέναντι στη θαρραλέα Κοπεγχάγη με τον Άλβαρες να γεμίζει στην περιοχή και τον προωθημένο για εκτέλεση κόρνερ, Ακάντζι, να κάνει ωραίο τελείωμα για το 1-0. Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος στο 9′ με σουτ από πολύ πλάγια θέση από τα όρια της περιοχής είδε τον Γκραμπάρα να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι έτσι έγινε το 2-0. Μάλιστα, ο κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά των νοκ-άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ με ασίστ και γκολ στο πρώτο 10λεπτο αναμέτρησης!
Οι Δανοί με τον κόσμο τους να μη σταματά να τραγουδά και να κερδίζει αναγνώριση από τους Άγγλους οπαδούς, κατάφεραν με υπέροχο σουτ του Ελιονούσι στο 29′ να μειώσουν σε 2-1 και ν’ αποτρέψουν το clean sheet γι’ ακόμα ένα παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δείξει και στη φάση των ομίλων πως δεν άφηναν κανένα παιχνίδι να τους ξεφύγει τελείως και ήταν αντιδραστικοί στον αγωνιστικό χώρο, όμως, λίγο πριν την ανάπαυλα οι τρεμπλούχοι βρήκαν κι άλλο γκολ. Φυσικά με τον Έρλινγκ Χάαλαντ που έφτασε στο τέρμα υπ’ αριθμόν 29 για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με δυνατό χαμηλό σουτ για το 3-1. Αυτό το γκολ έκανε τη Σίτι την πρώτη ομάδα στην ιστορία με 3+ γκολ σε 9 διαδοχικά εντός έδρας ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Παράλληλα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε για 41η φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 37 αναμετρήσεις, ισοφαρίζοντας τα γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στο θεσμό! Τόσο γρήγορα! Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Πεπ πριν από λίγα χρόνια έλεγε πως ο Αργεντινός ήταν αναντικατάστατος…
Προφανώς το δεύτερο 45λεπτο ήταν αρκετά πιο χαλαρό από πλευράς της έντασης που έβαλε η Σίτι. Δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο πια, με την πρόκριση εξασφαλισμένη. Απλά έπρεπε να περάσει ο χρόνος και να ολοκληρωθεί το ματς. Την ίδια ώρα, το ματς στο «Μπερναμπέου» είχε τρομερό ενδιαφέρον με τη Λειψία να στέκεται τρομερά κόντρα στη Ρεάλ. Ο Πεπ, βέβαια, κρατούσε το κεφάλι του με ορισμένες αχρείαστες ολιγωρίες στα μετόπισθεν της ομάδας του και οι Δανοί δεν παρατούσαν με τίποτα το παιχνίδι. Όσο μπορούσαν, τουλάχιστον. Η δουλειά του Έντερσον δεν σταμάτησε εύκολα, ενώ, ο Χάαλαντ έγινε τελικά αλλαγή στο 88′, βγάζοντας σχεδόν όλο το ματς. Ο Γκουαρδιόλα ιδανικά θα ήθελε να τον τραβήξει στον πάγκο νωρίτερα, αλλά ο τραυματισμός του Ματέους Νούνιες και η αντικατάστασή του από τον Χάμιλτον, άλλαξε τα σχέδια του Καταλανού κόουτς. Το ματς τελείωσε με ένα δοκάρι του Ρίκο Λιούις για τους «πολίτες» στις καθυστερήσεις.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντίας (68’ Στόουνς), Λιούις, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι (46’ Σέρτζι Γκόμεθ), Κόβατσιτς, Νούνες (74’ Χάμιλτον), Μπομπ, Άλβαρες, Χάαλαντ (88’ Ράιτ).

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντικς, Βάβρο, Γέλερτ (78’ Μέλινγκ), ΜακΚένα, Φρόχολντ (58’ Μάτσον), Κλεμ (68’ Χόιλουντ), Άνκερσεν, Όσκαρσον (68’ Κορνέλιους), Ασουρί (58’ Μπαρντάτζι), Ελιουνούσι