Οι οριακές ήττες της Παρτίζαν από την Μπάγερν Μονάχου (στην 26η αγωνιστική) και την Αρμάνι Μιλάνο (στην 28η αγωνιστική) έχουν φέρει -για την ώρα- την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εκτός ζώνης Play-In και πιο συγκεκριμένα στην 11η θέση της βαθμολογίας της EuroLeague με ρεκόρ 13-15.
Βέβαια, με έξι ακόμα αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της regular season, οι ασπρόμαυροι του Βελιγραδίου, που πέρσι βρέθηκαν μια ανάσα από το Final Four της EuroLeague, μπορούν κάλλιστα να διεκδικήσουν μια θέση που θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν και πέρα από το τέλος της κανονικής διάρκειας.
Φυσικά, η Παρτίζαν δεν είναι η μόνη που έχει χάσει τις ελπίδες για την απευθείας πρόκριση στα playoffs και στοχεύει πλέον στο Play-In. Μπασκόνια, Μακάμπι, Βαλένθια, Αρμάνι Μιλάνο, Αναντολού Εφές και Μπάγερν Μονάχου προσδοκούν ότι θα βρεθούν κάπου ανάμεσα στην 7η και τη 10η θέση μετά το πέρας των 34 αγωνιστικών.

Το πρόγραμμα της Παρτίζαν μέχρι το τέλος της regular season
Μπαρτσελόνα – Παρτίζαν 14/3, 21:30
Παρτίζαν – Μπασκόνια 19/3, 21:30
Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης 21/3, 21:30
Παρτίζαν – Ολυμπιακός 28/3, 21:30
Άλμπα Βερολίνου – Παρτίζαν 4/4, 21:30
Παρτίζαν – Βαλένθια 12/4, 21:30

Οι ισοβαθμίες
Η Παρτίζαν υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αρμάνι Μιλάνο και την Αναντολού Εφές, ενώ υστερεί σε εκείνη με την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία έχει χάσει μέσα και έξω. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει έναν αέρα δέκα πόντων κόντρα στη Βαλένθια από το ματς του πρώτου γύρου, αφού είχε κερδίσει με 72-62 στη Fonteta, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται δύο νίκες πίσω από τις Μπασκόνια και Μακάμπι.
Τους Βάσκους, θα τους υποδεχθεί, βέβαια, στη Stark Arena στις 19 Μαρτίου και εκεί θα χρειαστεί νίκη με 2+ πόντους για να πάρει τη διαφορά, μιας και είχε ηττηθεί με 84-83 στην Buesa Arena, στην 7η αγωνιστική. Σε ενδεχόμενο, τέλος, που η Παρτίζαν, καταλήξει να έχει ίδιο ρεκόρ με τη Μακάμπι, θα βρεθεί από κάτω στην ισοβαθμία
Πέρα από τα εναπομείναντα παιχνίδια απέναντι στους άλλους διεκδικητές των θέσεων που οδηγούν στα Play-In, ιδιαίτερα κομβικής σημασίας μπορεί να αποδειχθούν και τα τρία ματς που έχει η Παρτίζαν με ομάδες που κυνηγούν την πρώτη εξάδα ή ακόμα και τετράδα. Ιδίως, η εντός έδρας αναμέτρησή της με τον Ολυμπιακό (28/3, 21:30), αφού με την Μπαρτσελόνα θα παίξει επί ισπανικού εδάφους και η πρωτοπόρος Ρεάλ, έχει τρεις μαζεμένες ήττες στη διοργάνωση, οπότε θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση το προσεχές διάστημα.