Ιδανικό σενάριο για κάθε ομάδα είναι σαφώς να μπορεί να παράγει τους δικούς της ποδοσφαιριστές και να στηρίζεται σε αυτούς. Η προώθηση ποδοσφαιριστών της ακαδημίας στην πρώτη ομάδα έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί με διάφορους τρόπους. Στην ΑΕΛ φέτος έχουμε ένα καλό δείγμα από παιδιά που ήρθαν από τις ακαδημίες της ομάδας και έχουν επίσης και μια χρυσή ευκαιρία να χτίσουν πάνω σε αυτά.
Οι Χριστόφορος Φραντζής, Άγγελος Ανδρέου, Κύπρος Νεοφύτου, Θέμης Θεμιστοκλέους, Γιάννης Γερολέμου και Μιχάλης Κολιάς είναι ονόματα που τα είδαμε να χρησιμοποιούνται στην ομάδα και να έχουν δείξει σε ένα βαθμό ότι μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της ομάδας.
Οι Φραντζής, Γερολέμου και Ανδρέου είναι οι τρεις που έχουν βρεθεί περισσότερα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με 20, 16 και 23 συμμετοχές αντίστοιχα.  Και δεν είναι μόνο κάποιες ολιγόλεπτές συμμετοχές καθώς έχουν ξεκινήσει αρκετές φορές και στην αρχική ενδεκάδα με τον Φραντζή να το έχει κάνει 13 φορές, τον Ανδρέου και τον Γερολέμου 8. Μια φορά ξεκίνησε και ο Θεμιστοκλέους από τους υπόλοιπους.

Λεπτά συμμετοχής
Φραντζής 1244/20 συμμετοχές /1 γκολ
Ανδρέου 825/23 συμμετοχές /3 γκολ/1 ασίστ
Γερολέμου 737/16 συμμετοχές/ 1 γκολ/2 ασίστ
Θεμιστοκλέους 160/6 συμμετοχές/ 1 γκολ/ 2 ασίστ
Κολιάς 86/3 συμμετοχές
Νεοφύτου 30/2 συμμετοχές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κολιάς στην περσινή χρονιά είχε πολύ πιο ενεργό ρόλο με 13 συμμετοχές με την ομάδα ενώ ο Κύπρος Νεοφύτου θυμίζουμε πέρασε από σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός.
Οι… μικροί της ΑΕΛ όπως βλέπουμε και στον πιο πάνω πίνακα, έχουν συνεισφορά και στα γκολ αλλά και σε ασίστ της ομάδας. από τα 40 γκολ που πέτυχε η ομάδα πέτυχαν τα 6, ένα ποσοστό δηλαδή 15% ενώ από τις 22 ασίστ στο σύνολο έδωσαν τις 6 ποσοστό 27% δηλαδή.
Σημαντικό είναι ότι σχεδόν στην πλειονότητα τους μπορούν να αγωνιστούν σε διάφορες θέσεις κάτι που τους δίνει και έξτρα πλεονέκτημα. Εν κατακλείδι στην ΑΕΛ οφείλουν να ρίξουν μια ματιά σε αυτά τα παιδιά που με την σωστή τους εκμετάλλευση και αγωνιστικά οφέλη θα έχουν αλλά και οικονομικά.

Μιχαήλ Αριστείδου