Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Γιώργος Κωνσταντίνου, είπε την ωμή αλήθεια για την ομάδα της Αμμοχώστου: για να έρθει η διάκριση, θα πρέπει να προκύψει επενδυτής για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Υπάρχει τέτοιος στον ορίζοντα; Η απάντηση είναι αρνητική. Όχι απλά ενδιαφέρον, αλλά ούτε καν βολιδοσκόπηση δεν υπάρχει από κανέναν, τουλάχιστον επί του παρόντος. Εάν δεν αλλάξει κάτι, η Νέα Σαλαμίνα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει με τα υφιστάμενα δεδομένα, οικονομικά κι αγωνιστικά, βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στις δικές της… δυνάμεις.
Είναι αλήθεια ότι στις τάξεις του κόσμου υπήρξε απογοήτευση μετά τη βαριά ήττα από την Πάφος FC και τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Απογοήτευση που… άγγιξε τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου (όχι από διοικητικής πλευράς) και άνοιξε το φάκελο για το μέλλον του συλλόγου στο αγωνιστικό κομμάτι. Μέχρι και η παραχώρηση του Ντορεγκαράι ήρθε στο προσκήνιο, ότι δηλαδή δεν χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της μεταγραφής του για την ενίσχυση της ομάδας.
Σημειώνουμε ωστόσο, ότι το ποσό των 108.000 ευρώ που πήρε από την παραχώρηση του Αργεντίνου επιθετικού, διατέθηκε για την αποπληρωμή παλιών οφειλών σε δικαστικές υποθέσεις.
Στη Νέα Σαλαμίνα γνώριζαν ασφαλώς ότι θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως κι ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, που είπε το «ναι» κι από τη δική του πλευρά, αναγνωρίζοντας τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.
Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε πως οι ποδοσφαιριστές κι όλο το τμήμα, είναι πληρωμένοι στην ώρα τους, ακόμη και το μισθό Φεβρουαρίου. Όσο όμως δεν υπάρχει επενδυτής, το μπάτζετ είναι αδύνατον να αυξηθεί (φέτος ανέρχεται στο 1.180.000 ευρώ) και στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει το ίδιο και τη νέα σεζόν, εάν κι εφόσον εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του σωματείου.
Επί της ουσίας, η κατάσταση για τη Νέα Σαλαμίνα στο αγωνιστικό κομμάτι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί εάν δεν αλλάξουν τα οικονομικά της δεδομένα με τον ερχομό επενδυτή και μ’ αυτά είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον. Αυτή είναι η… ερυθρόλευκη πραγματικότητα, μιλώντας με ρεαλισμό κι όχι βάσει σεναρίων και υποθέσεων…

Ανδρέας Βεντούρης