Τα αποτελέσματα του Σαββάτου θεωρητικά ευνοούν την ΑΕΚ, αλλά για να φύγει από τη μέση το… θεωρητικό και να μιλάμε για πραγματικότητες, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει το διπλό στο σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Δεν είναι απλά μια ευκαιρία για την ομάδα της Λάρνακας. Είναι Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Με νίκη μειώνει στο -1 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ, το οποίο θα υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος…
Ο Μπεν Σιμόν χτύπησε καμπανάκι κινδύνου με τις δηλώσεις του και σωστά έπραξε. Όποιος πιστεύει ότι θα είναι εύκολο το ματς, είναι… αλλού γι’ αλλού! Θα είναι πολύ δύσκολο, η Ανόρθωση έχει τα δικά της κίνητρα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος. Αν τα καταφέρει, τότε δεν θα μιλάμε απλά για ένα βήμα τίτλου, αλλά για ένα ολόκληρο άλμα!
Στο αγωνιστικό μέρος, νεότερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι πιθανόν ο Ισραηλινός τεχνικός να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα που είχε επιλέξει στο ΓΣΠ, κόντρα στην Ομόνοια. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με τους Ρομπέρζ-Μιλίτσεβιτς στα στόπερ και τους Γκαρσία-Ντιούνκου στα μπακ.
Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Λέδες-Πονς, όπως και οι Γκάμα και Σάντος στα άκρα, με τον Τόνγκια σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λόπες. Αν γίνει κάποια αλλαγή, θα αφορά την επιστροφή του Φαράζ, αλλά πιθανόν ο Σάντος να κρατήσει τη θέση του.

Ανδρέας Βεντούρης