Είναι μόλις 18 ετών, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έρικ Τεν Χαγκ και κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για πρώτη φορά. Ο Κόμπι Μέινου είναι αδιαμφισβήτητα το ανερχόμενο αστέρι και το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και γιατί όχι και της Αγγλίας

Λίγες ημέρες πριν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της των τελευταίων ετών, επικρατώντας με 4-3 της Λίβερπουλ στην παράταση για το Κύπελλο Αγγλίας (17/03) και παίρνοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό στο Γουέμπλεϊ.

Σε ένα αν μη τι άλλο συναρπαστικό ματς, ο Κόμπι Μέινου αγωνίστηκε για 80 λεπτά και πραγματοποίησε μία αξιοζήλευτη εμφάνιση, όντας ένας εκ των κορυφαίων παικτών του γηπέδου.

Η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι απόλυτη και αυτό δικαιολογείται από την εικόνα του 18άχρονου στο χορτάρι.

Ο Μέινου, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών των «κόκκινων διαβόλων», είχε βρεθεί για πρώτη φορά στον πάγκο της ανδρικής ομάδας τον Οκτώβρη του 2022, χωρίς να χρησιμοποιηθεί τότε. Η ευκαιρία ήρθε λίγους μήνες μετά, όταν έκανε το ντεμπούτο του, ξεκινώντας βασικός απέναντι στην Τσάρλτον για το Λιγκ Καπ, τον Ιανουάριο του 2023.

Αν και ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που αποκόμισε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, ο Τεν Χαγκ πίστεψε σε αυτόν και ο «πιτσιρικάς» τον δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό.

Ειδικά φέτος που παίρνει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Μέχρι στιγμής, μετρά 14 συμμετοχές στην Premier League, τέσσερις στο Κύπελλο, ενώ έχει άλλες δύο στο Champions League.

Κορυφαία του συνεισφορά είναι το νικητήριο γκολ-αριστούργημα απέναντι στη Γουλβς στις αρχές Μαρτίου, που ήρθε λίγους μήνες μετά το «παρθενικό» του κόντρα στη Νιούπορτ για το Κύπελλο.

Αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός χαφ και είναι φορές που κάνουν κάποιον να τρίβει τα μάτια του από τις ικανότητές του. Είναι ο τρόπος που κινείται μέσα στο γήπεδο, με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια του, και τέτοια η ωριμότητά του που δεν θυμίζουν έναν 18άχρονο ποδοσφαιριστή.

Με απόλυτη ψυχραιμία και έλεγχο των καταστάσεων, μπορεί να την μεταφέρει από την άμυνα στην επίθεση, ενώ παράλληλα ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση από τον αντίπαλο, χωρίς να την χάσει από την κατοχή του.

Οι εμφανίσεις του έχουν φυσικά εκτοξεύσει και την χρηματιστηριακή του αξία. Βάσει του Transfermarkt, η τιμή του ανέρχεται πλέον στα 35 εκατομμύρια ευρώ, όταν σχεδόν έναν χρόνο πριν, στο ντεμπούτο του με την Τσάρλτον, βρισκόταν στα 800.000 ευρώ.

κομπι_μεινου.png

Φυσικά, η απόλυτη επιβράβευση και ανταμοιβή του Μέινου είναι η πρώτη του κλήση στις τάξεις της εθνικής Ανδρών, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να τον εντάσσει στη λίστα του για τα επερχόμενα φιλικά με Βραζιλία και Βέλγιο. Εκεί, θα δοκιμαστεί πλάι στους συμπατριώτες του σούπερ-σταρς, όπως οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Ντέκλαν Ράις.

Ο ίδιος επέλεξε την Αγγλία παρά το έντονο ενδιαφέρον της Γκάνας, της χώρας καταγωγής των γονιών του. Άλλωστε, έχει εκπροσωπήσει τα «τρία Λιοντάρια» σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες και τώρα έρχεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα.

Σε λιγότερο από έναν μήνα γίνεται 19 ετών, είναι το «next big thing» της Γιουνάιτεντ, αλλά και της Αγγλίας. Ο Μέινου χρωστάει πολλά έως τώρα στον Έρικ Τεν Χαγκ που τον πίστεψε εξαρχής βλέποντας κάτι το ξεχωριστό σε αυτόν. Ένας «πιτσιρικάς» που ακόμη δεν έχει γίνει καλά-καλά… άντρας, αλλά έχει όλο το μέλλον στα πόδια του!