Αναζητήσεις, στοιχεία, στατιστικά, βίντεο με επεξήγηση του στυλ παιχνιδιού της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Όλα έχουν επιστρατευτεί τις τελευταίες ώρες από τους… οπαδούς της Λίβερπουλ αλλά και τα αγγλικά αθλητικά media, με τον Ρούμπεν Αμορίμ να βγαίνει ο ιδανικός αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ, πάνω και από τον Τσάμπι Αλόνσο!

Ο νυν κόουτς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας πλέον είναι εκείνος στον οποίο επικεντρώνονται οι άνθρωποι των «κόκκινων» μετά την απόφαση του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει στη Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Ο 39χρονος τεχνικός έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στην πατρίδα του, την Πορτογαλία, οι επιτυχίες του με την Μπράγκα και την Σπόρτινγκ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της υπόλοιπης Ευρώπης που έχει παρακολουθήσει τη δουλειά του και τώρα… προκύπτει η σούπερ ευκαιρία. Η Λίβερπουλ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κομμάτι του επιπέδου, των απαιτήσεων και των αλλαγών που θ’ αντικρίσει και θα κληθεί να διαχειριστεί από την πορτογαλική Λίγκα σ’ εκείνη που θεωρείται η κορυφαία του κόσμου.

Ο Αμορίμ, βάσει των στοιχείων που παρουσίασε το BBC με τη βοήθεια της Carteret Analytics, συγκεντρώνει εκείνα τα στατιστικά που τον καθιστούν ιδανικό για τη μετά – Κλοπ εποχή. Καλύτερο και από τον Τσάμπι Αλόνσο που θα ήθελαν πολύ να δουν στο «Άνφιλντ» οι οπαδοί των «κόκκινων».

Από το κομμάτι των επιτευγμάτων – λαμβάνοντας υπόψιν την τελευταία 6ετία – έως τη στρατηγική ευφυΐα (όπου κορυφαίος αναδείχθηκε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν), έως την τακτική, την αποτελεσματικότητα στην επίθεση από τους παίκτες του και το κομμάτι της κατοχής και επιβολής έναντι του αντιπάλου.

Δείτε τον πίνακα που παρουσίασε το BBC: