Η νίκη κόντρα στη Λας Πάλμας αναπτέρωσε εν μέρει τις ελπίδες παραμονής της Αλμερία, αλλά η Οσασούνα ήρθε για να βάλει οριστική ταφόπλακα σε αυτά τα όνειρα της ομάδας του Πέπε Μελ. Η ομάδα της Παμπλόνα πέρασε με 3-0 από το «Power Horse Stadium» και άφησε την Αλμερία στον πάτο της βαθμολογίας και στο -14 από τη Θέλτα που έχει και ματς λιγότερο.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Αρνάιθ γύρισε στο ύψος της περιοχής και με άψογο σουτ έκανε το 0-1 και μάλιστα στο 9’ μετά από λάθος του Μαξιμιάνο ο Μονκαγιόλα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπούντιμιρ πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 0-2.

Στο 48ο λεπτό το σουτ του Πουμπίγ πέρασε λίγο έξω αλλά στο 62’ ο Ίκερ Μουνιόθ με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής μετά από ασίστ του Κατένα, έκανε το 0-3. Στο 65’ ο Ερέρα είπε όχι σε σουτ του Εμπαρμπά και στο 88’ απέκρουσε και το νέο πλασέ του ίδιου παίκτη.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιάνο, Ραντοβάνοβιτς (21’ Πένια), Έντγκαρ Γκονθάλεθ, Μοντές, Σεντεγές, Βιέρα (62’ Ρομέρο), Πουμπίγ, Αρίμπας (46’ Εμπαρμπά), Ρομπερτόνε (75’ Λοπί), Ραμαζάνι, Μαρέζι (46’ Μπαπτιστάο).

ΟΣΑΣΟΥΝΑ:  Σέρτζιο Ερέρα, Κρουθ (75’ Ιμπανιεθ), Κάτενα, Αρέσο, Εράνδο, Μόι Γκόμεθ, Ρουμπέν Γκαρσία (66’ Πένια), Μονκαγιόλα (75’ Μόχικα), Μουνιόθ, Μπούντιμιρ (75’ Ραούλ Γκαρσία), Αρνάιθ (55’ Ορόθ).