Είχαν πολύ μεγάλη σημασία οι δηλώσεις του Ραν Μπεν Σιμόν, μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση. «Λένε ότι όταν ανεβαίνεις ψηλά, το οξυγόνο είναι λιγότερο. Μετά τα ψεσινά αποτελέσματα, η πίεση ήταν μεγάλη στους ώμους μας», ήταν η ατάκα που ξεχώρισε και στο… βάθος της, μπορεί κανείς να κατανοήσει και το μήνυμα που έστειλε ο προπονητής της ΑΕΚ.
Είναι πολύ διαφορετικό να βρίσκεσαι στο -7 και να κυνηγάς, από το να έχεις την ευκαιρία να μειώσεις στο -1, έχοντας… όχι στο πίσω μέρος του μυαλού, αλλά στο μπροστινό, ότι υπάρχει το «πρέπει».
Η πίεση που είχε κληθεί να διαχειριστεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν τεράστια. Η πίεση που έχει πλέον από ‘δω και μπρος, είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την πίεση που είχε μέχρι πριν το… -1.
Εδώ είναι που θα δείξει το πραγματικό της μέταλλο, αν δηλαδή πέραν από μία εξαιρετική ομάδα μπορεί να γίνει και… πρωταθληματική. Θα δείξει στο επικείμενο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ ότι μπορεί όντως να περάσει αυτή τη… λεπτή γραμμή, που ωστόσο κάνει τη μεγάλη διαφορά στις ομάδες που έχουν το βάρος να διεκδικούν (και κατ’ επέκταση να κατακτούν) το πρωτάθλημα!

Ανδρέας Βεντούρης