Ήταν 5 Νοεμβρίου 2023, όταν ο ΑΕΚΤΖΗΣ αποχωρούσε από την «Αρένα» προβληματισμένος κι απογοητευμένος. Η βαριά εντός έδρας ήττα από το ΑΠΟΕΛ με 3-0, ήταν μια ακόμη αποτυχία που άφηνε την ομάδα της Λάρνακας στην 8η θέση με μόλις 13 βαθμούς (όσους είχε τότε και η ΑΕΛ), με απολογισμό τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ψηλότερα στη βαθμολογία βρισκόντουσαν η Νέα Σαλαμίνα (15), ο Απόλλων (18), η Ανόρθωση (18), η Πάφος FC (20), η Ομόνοια (20), το ΑΠΟΕΛ (23) και ο Άρης (23).
Στις 12 Νοεμβρίου, με τον Παναγιώτη Γιάννου στον πάγκο της και τον Ραν Μπεν Σιμόν στα… θεωρεία, η ΑΕΚ έπαιρνε το διπλό επί του Απόλλωνα με 1-0 και από τότε, άρχισε η μεγάλη της αντεπίθεση.
Είκοσι ματς μετά την εντός έδρας ήττα από το ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Λάρνακας κατέγραψε τον εξής εντυπωσιακό απολογισμό: 15 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Από τους 60 διαθέσιμους βαθμούς, πήρε τους 49 κι έχασε μόλις 11!
Αυτή η εξαιρετική πορεία, της επέτρεψε να προσπεράσει έξι αντιπάλους στη βαθμολογία και να βρίσκεται πλέον μόλις στο -1 από την κορυφή, στην οποία θα ανέβει εάν καταφέρει να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι που ακολουθεί.
Αρχές Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά το αν θα προλάβαινε το τρένο της εξάδας. Μέσα Μαρτίου, η ΑΕΚ πάει με φόρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

Ανδρέας Βεντούρης