Σαν σήμερα στις 19 Μαρτίου του 2019 απεβίωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση των τμημάτων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και κυρίως του μπάσκετ.

Ασχολήθηκε με τον χώρο της φαρμακευτικής και ήταν συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο, όμως το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον ανηψιό του, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Οι τεράστιες επιτυχίες και οι δεκάδες τίτλοι της μπασκετικής ομάδας του “τριφυλλιού” εντός κι εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και το Διηπειρωτικό Κύπελλο, ασφαλώς οφείλονται στον ιδρώτα και τον πακτωλό χρημάτων που ξόδεψαν τα αδέλφια Γιαννακόπουλοι, που ήταν πάντα σαν “ένα”.

Ο Θανάσης πήρξε ένας φοβερά αυθόρμητος άνθρωπος και απόλυτα παθιασμένος με τον Παναθηναϊκό, ζώντας κάθε αγώνα, κάθε προπόνηση, κάθε στιγμή της ομάδας με περίσσιο πάθος. Εξ ου και το προσωνύμιο «Τυφώνας» που τον συνόδευε…

Σε κάθε παιχνίδι ήταν στις επάλξεις, είτε από τα επίσημα, είτε από την πολυθρόνα ακριβώς δίπλα στο παρκέ, ή ακόμα και δίπλα στον πάγκο και αγωνιούσε σαν τον οποιοδήποτε φίλο της ομάδας, με την αγάπη του για το τριφύλλι να είναι ανυπολόγιστη και να εκφράζεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν στο ΟΑΚΑ έγινε η λαμπερή για να τιμηθεί η κορυφαία πεντάδα του Παναθηναϊκού την τελευταία 25ετία.

«Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού», είπε μεταξύ άλλων, σκορπίζοντας συγκίνηση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και στους Παναθηναϊκούς απανταχού της γης.