Η Τζιρόνα άφησε πίσω την ήττα της από την Μαγιόρκα την προηγούμενη αγωνιστική και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς επικράτησε 2-0 της Οσασούνα στο «Μοντιλίβι». Κάπως έτσι, οι Καταλανοί ανέβηκαν και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς. Δύο ακυρωθέν γκολ για το σύνολο του Μίτσελ.

Στο 9ο λεπτό η Τζιρόνα σκόραρε με τον Ντόπβικ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Ουκρανός φορ ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πόρτου δεν ήταν εκτεθειμένος και με ωραίο διαγώνιο πλασέ έπειτα από κάθετη του Γκαρσία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ερέρα για το 1-0. Στο 30’ η Οσασούνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Μοχίκα από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαζανίγκα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μονκαγιόλα στο 38ο λεπτό.

Στο 48’ το πλασέ του Ντόπβικ από πλάγια θέση δεξιά δεν ανησύχησε τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, ο οποίος στο 64’ σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντόπβικ. Στο 82ο λεπτό ο Γκουτιέρες με καταπληκτική μπαλιά στη πλάτη της άμυνας βρήκε τον Στουάνι, αλλά το πλασέ του Ουρουγουανού φορ από εξαιρετική θέση ήταν απογοητευτικό και στο 85’ οι γηπεδούχοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Σάβιο. Στο 86’ οι παίκτες της Τζιρόνα άλλαξαν πανέμορφα την μπάλα και ο Σάβιο με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 90+1’ ο Κόουτο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκαζανίγκα, Έρικ Γκαρσία, Γκουτιέρες, Μπλιντ, Λόπεζ, Μάρτιν(90+1’ Τζάστιν Γκαρσία), Πόρτου(80’ Σολίς), Γκαρσία, Τσιγκάνκοφ(62 Κόουτο), Σάβιο(90+1’ Πάμπλο Τόρε), Ντόπβικ(80’ Στουάνι)

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ερέρα, Ουνάι Γκαρσία, Κατένα, Χεράντο, Μοχίκα, Τόρο(69’ Μόι Γκόμεθ), Ορόθ, Μονκαγιόλα, Αρέσο, Ρούμπεν Γκαρσία(69’ Ραούλ Γκαρθία), Μπούντιμιρ(87’ Αρνάιθ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ