Το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες περιόδους του εκτός των γηπέδων και τα σκηνικά που έλαβαν χώρα την Τετάρτη (19/03) το αποδεικνύουν.
Αρχικά, ήταν η έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την έρευνά των αρχών να έχει να κάνει με παραβάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις των τελευταίων πέντε ετών όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν ο Λουίς Ρουμπιάλες.
Υπήρχε όμως και… συνέχεια στον κατήφορο, αφού όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, η Εισαγγελία διέταξε τη σύλληψη τόσο του πρώην προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου όσο και άλλων έξι ατόμων που βρίσκονται ακόμη στην RFEF.
Αυτή τη στιγμή ο Ρουμπιάλες βρίσκεται στην Δομινικανή Δημοκρατία απ’ όπου θα εκδοθεί στην Ισπανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα των αρχών επικεντρώνεται στα διάφορα συμβόλαια που έχει υπογράψει η RFEF και ειδικά σε αυτό της μεταφοράς του Super Cup στη Σαουδική Αραβία που είχε υπογράψει ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας με τον επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.