Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικής πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ επί της Λιόν Διονύσης Χιώτης μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

Για τη σημερινή ιστορική μέρα: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα. Είναι χαραγμένη σε όλους τους ΑΠΟΕΛίστες και όχι μόνο. Όπου πάω και όπου βρεθώ μου λένε κατευθείαν για τα πέναλτι. Είναι ξεχωριστή μέρα για όλο τον Ελληνισμό».

Για το τι σκεφτόταν πριν τη διαδικασία των πέναλτι: «Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι και πολλά. Είσαι συγκεντρωμένος να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Ο μοναδικός παίκτης που σκέφτηκα τί θα κάνω ήταν ο Λακαζέτ. Είπα από μέσα μου, “έβαλες ένα στη Γαλλία, δεν θα βάλεις άλλο”. Ήμουνα χαρούμενος πάνω από όλα ότι πετύχαμε τον στόχο μας».

Για τη δυσκολία να επιστρέψουν στην καθημερινότητα μετά την πρόκριση: «Ήτανε δύσκολο να επιστρέψουμε στη καθημερινότητα. Όλη η Κύπρος και η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη, είχαν στο επίκεντρο το ΑΠΟΕΛ. Πέσανε όλα τα φώτα πάνω στο ΑΠΟΕΛ. Ήτανε δύσκολο να ξανά προσγειωθείς στην πραγματικότητα. Όπου βρισκόσουν και με όποιον μίλαγες, μιλούσε για αυτό».

Για τις βραδιές που έμειναν  χαραγμένες στη μνήμη του: «Ήταν απίστευτες βραδιές. Εγώ θα ξεχωρίσω δύο. Αυτή με τη Λιόν και εκείνη με την Κοπεγχάγη».

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας: «Δεν είχαμε παίκτες ονόματα που να ξεχωρίζανε. Ήμασταν καλοί παίκτες και ποιοτικοί, αλλά πάνω από όλα ο ένας έπαιζε για όλους».

Πως κύλισε η προετοιμασία πριν το ματς στο ΓΣΠ: «Με το που τέλειωσε το ματς στη Γαλλία και την σκληρή κριτική που μας έκανε ο Γιοβάνοβιτς, είδαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Μας άσκησε κριτική επειδή έβλεπε ότι μπορούσαμε να τα καταφέραμε. Τους σεβαστήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε. Υπήρχε ανυπομονησία για την ρεβάνς. Αν γινόταν να ξεκινήσει η ρεβάνς την επομένη μέρα, θα ήταν καλύτερα για εμάς».

Για την προετοιμασία πριν τα πέναλτι: «Είχαμε μελετήσει κάποιους παίκτες για το πως εκτελούν. Όλοι προσπαθούσαν να με εμψυχώσουν».

Για το αν παρακολουθεί φέτος το ΑΠΟΕΛ: «Δεν πρόλαβα να δω παιχνίδια. Δεν προλαβαίνω. Με το +6 που είναι τώρα και έχοντας ένα παιχνίδι με τον Άρη, πιστεύω με νίκη τελειώνει το πρωτάθλημα αν και νωρίς».

Το μήνυμα του στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Από τη νύκτα ξεκινήσανε τα μηνύματα. Είναι απίστευτο. Όσο περνά ο καιρός δεν ξεχνιέται καθόλου, είναι σαν να έχει γίνει χθες».