Ο τρόπος και ο λόγος που ήρθε η ήττα από τον Άρη, είναι θέμα συζήτησης για το Ρικάρντο Σα Πίντο και τους συνεργάτες του.
Γίνεται αυτοκριτική και ανάλυση των λαθών που έγιναν στο γήπεδο από την ομάδα. Είτε σε θέματα τακτικής, είτε και ατομικής απόδοσης κάποιων ποδοσφαιριστών.
Εν όψει μάλιστα της απώλειας μέρους του βαθμολογικού προβαδίσματος, στρώθηκαν όλοι στη δουλειά για να επιστρέψει η ομάδα στις καλές εμφανίσεις, εν όψει του ντέρμπι με την Ομόνοια.
Είναι αλήθεια, ότι το ΑΠΟΕΛ στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, βγάζει αδυναμίες και η επιβεβαίωση είναι τα μόλις δύο γκολ σε τρεις αγώνες από την επιθετική γραμμή καθώς και η έλλειψη φρεσκάδας από κάποιους ποδοσφαιριστές.
Σε πρώτο πλάνο ο Μαρκίνιος αλλά και ο Βιγιαφάνες. Δύο ποδοσφαιριστές που είχαν μεγάλο ρόλο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Με την απόδοση αλλά και τα γκολ που πέτυχαν.
Θα το δουν όμως συνολικά το θέμα, ώστε να γίνει η ανασύνταξη και επιστροφή στις νίκες από το αμέσως επόμενο παιχνίδι.
Στην παρουσία περίπου 14 χιλιάδων φιλάθλων τους, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φανούν πιστοί στο ραντεβού για να νικήσουν την Ομόνοια και να διατηρήσουν τη διαφορά από τη 2η και 3η θέση.
Θα είναι δύο οι απουσίες με την Ομόνοια ( Κρέσπο και Πέτροβιτς) με το Σα Πίντο να σκέφτεται και την περίπτωση να προβεί σε κάποιες αλλαγές θέλοντας να βάλει στην ομάδα και φρεσκάδα αλλά και ποιότητα.