Η συνέλευση της 8ης Απριλίου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην Ανόρθωση, καθώς θα καθορίσει το άμεσο μέλλον της και είναι δεδομένο ότι το θέμα που θα απασχολήσει περισσότερο είναι το οικονομικό.
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, ανέφερε τα εξής: «Δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια σύναψης δανείου, υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα που αφορούν αυτή την προσπάθεια. Όχι την αποτυχία της, αλλά τα δεδομένα για τη σύναψη του δανείου και είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τη γενική συνέλευση». Τα δεδομένα λοιπόν στα οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Χριστοφόρου, έχουν ως εξής:
Ο πρόεδρος Ανδρέας Σάντης θα αναλύσει στα μέλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, θα αναφέρει-μεταξύ άλλων-πως είναι εφικτή η σύναψη δανείου, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπό μία προϋπόθεση: να καταχωρηθούν έσοδα επόμενων χρόνων ως εγγυήσεις, όπως όλο το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πιθανόν και έσοδα από χορηγούς!
Μια κίνηση που βεβαίως εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, καθώς δεσμεύονται έσοδα των επόμενων χρόνων (συγκεκριμένα της επόμενης τριετίας) για να καλυφθούν οι τρέχουσες και οι παλιές υποχρεώσεις.
Εάν η συνέλευση απορρίψει την πρόταση για εκχώρηση του τηλεοπτικού συμβολαίου ως εγγύηση για το δάνειο, τότε ο πρόεδρος του σωματείου θα ζητήσει από τα μέλη όπως εισηγηθούν άλλους τρόπους για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα, ενώ θα ζητήσει στήριξη απ’ όλους τους δυνατούς οικονομικά παράγοντες της ομάδας, ώστε να μη χρειαστεί να εκχωρηθεί ως εγγύηση για τη σύναψη δανείου το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά, ακόμη και η παραίτηση από την πλευρά της διοίκησης Σάντη… Συνεπώς, η προσεχής γενική συνέλευση είναι τρομερά κρίσιμη για την Ανόρθωση και το άμεσο μέλλον της.

Ανδρέας Βεντούρης