Ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να θωρακίσει από τώρα την δεξιά πλευρά της άμυνάς του ενόψει της νέας περιόδου, καθώς στο πλευρό του Ρόντινεϊ θα προστεθεί ο Κοστίνια τον οποίο η πειραϊκή ΠΑΕ έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι από τη Ρίο Άβε. Ο 24χρονος δεξιός μπακ είναι εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών στη θέση του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με αυτά του Ρόντινεϊ, μόνο που φαίνεται να είναι καλύτερος ανασταλτικά.
Ο Πορτογάλος αμυντικός παίζει σε όλη τη δεξιά πλευρά της Ρίο Άβε και σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί βασικός σε όλα έχοντας δύο γκολ, τέσσερις ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι. Και τα δύο τέρματα είναι μέσα από την περιοχή.
Ο νεαρός δεξιός μπακ – χαφ έχει κατά μέσο 66 επαφές με την μπάλα ανά αγώνα, μία πάσα “κλειδί”, έχει δημιουργήσει έξι μεγάλες ευκαιρίες και ποσοστό 69% σε επιτυχημένες πάσα ανά παιχνίδι. Επίσης, έχει κατά μέσο όρο 2,8 τάκλιν ανά ματς, 53% κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα και έχει δεχτεί τρεις κίτρινες σε 26 αγώνες πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, έχει άλλες τρεις συμμετοχές και δύο τέρματα στο Κύπελλο.
Ο Κοστίνια διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος, παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, είναι αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του και απειλητικός για την αντίπαλη εστία.
Παρόλο, που η ομάδα στην οποία αγωνίζεται δίνει “μάχη” για να αποφύγει τον υποβιβασμό και σκοράρει με το σταγονόμετρο, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει σημαντική συνεισφορά σε γκολ και ασίστ. Ενδεικτικό του γεγονότος είναι ότι η Ρίο Άβε έχει πετύχει 26 τέρματα στο πρωτάθλημα και ο 24χρονος έχει συνεισφορά στα έξι από αυτά.

Πρόλαβε τους μεγάλους της Πορτογαλίας ο Ολυμπιακός
Ο Πορτογάλος αμυντικός, πριν προλάβει να τον κλείσει ο Ολυμπιακός τον χειμώνα, βρισκόταν στο στόχαστρο της Πόρτο, της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, της Μπενφίκα και της Μπράγκα, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ και έχει ανοδική τάση.
Ο Κοστίνια, που έχει συμπαίκτη τον δανεικό από τον Ολυμπιακό Μάριο Βρουσάι, προέρχεται από καλές σεζόν, καθώς πέρυσι είχε 36 αγώνες, τρία γκολ και τρεις ασίστ και πρόπερσι 38 συμμετοχές, τρία τέρματα και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Κοστίνια μετράει συνολικά 113 παιχνίδια, 10 γκολ και 12 ασίστ με τη Ρίο Άβε, στην ομάδα Κ19 της οποίας εντάχθηκε σε ηλικία 17 ετών, το καλοκαίρι του 2017. Ο Ζοάο Πέντρο Λουρέιρο ντα Κόστα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Πόρτο και στη συνέχεια της Μπράγκα. Έχει αγωνιστεί στην εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του.