Τελικά, είναι αναντικατάστατος ο Αγουέρο ή όχι; Τί μπορεί να σκέφτεται πλέον ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σίγουρα έχει κάνει τους οπαδούς της Σίτι να μη θυμούνται τόσο έντονα τον Αργεντινό, αλλά ο Καταλανός κόουτς των «πολιτών» σίγουρα θα έχει αναθεωρήσει με όσα βλέπει από τον Νορβηγό στράικερ…

Ο Viking στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους στη ρεβάνς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Κοπεγχάγη στο Etihad διαμόρφωσε το τελικό 3-1 το βράδυ της Τετάρτης, για να περάσουν οι τρεμπλούχοι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτό ήταν το 41ο γκολ του Χάαλαντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας την επίδοση με την οποία αποσύρθηκε ο Σέρχιο Αγουέρο! Ο Αργεντινός που το 2012 είχε χαρίσει στη Σίτι το πρωτάθλημα σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ και που έγραψε τη δική του ιστορία με τη γαλάζια φανέλα, είδε πια τον 23χρονο επιθετικό να τον φτάνει. Και προφανώς θα τον ξεπεράσει. Και θα φτιάξει και τεράστια απόσταση μεταξύ τους.

Τον Μάιο του 2021, στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που σήμανε και την αποχώρηση του Αγουέρο από το Μάντσεστερ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έλεγε με δάκρυα στα μάτια ότι ουδείς μπορεί ν’ αντικαταστήσει τον ποδοσφαιριστή. Τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Αργεντινός πέτυχε συνολικά 184 γκολ για τη Σίτι. Βέβαια, ο Χάαλαντ ήταν εκείνος που βοήθησε το κλαμπ να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του και τώρα έχει μετρήσει 41 τέρματα στη διοργάνωση. Και τα πέτυχε σε 42 ματς λιγότερα από τον Αγουέρο!

Τελικά, Πεπ, τι μπορεί να σκέφτεσαι τώρα;