Ο Άρης ενώ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Στέλιος Κυριακίδης» υποψιασμένος για τις προεκτάσεις που θα είχε ενδεχόμενη επιτυχία με αντίπαλο την Πάφος FC ήταν ασυνεπής στο μεγάλο του ραντεβού.
Γνώριζαν οι περσινοί πρωταθλητές το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ που τους έδινε την ευκαιρία να ανέβουν στην 1η θέση. Αντί αυτού όμως η αγωνιστική τους παρουσία κάθε άλλο παρά ομάδας που ήθελε να αξιοποιήσει την ήττα του ΑΠΟΕΛ έδειξε. Είδαμε την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι να βγάζει (ξανά) αρκετές αδυναμίες που δεν τις επέτρεψαν να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο της. Μοιραία λοιπόν συμβιβάστηκε με την 8η φετινή ήττα που μπορεί να μην την εκτροχιάζει από την κούρσα του τίτλου αλλά επιβεβαιώνει την αδυναμία να γίνει ξανά το φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα με την αποτυχία στο γήπεδο ο Άρης χάνει εκ νέου τον προπονητή του ο οποίος προφανώς δεν συγκράτησε την απογοήτευση του όταν δέχτηκε το γκολ η ομάδα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Συνοψίζοντας, ο απόηχος του αγώνα στο «Στέλιος Κυριακίδης» αναδεικνύει 100% χαμένους τους περσινούς πρωταθλητές που θα χρειαστεί να ανασυνταχτούν εκ νέου στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
Σημειώνεται επίσης και η νέα ατυχία με τον Κάρολ Στρούσκι που ήταν προφανές από την αντίδραση του ότι θα απουσιάσει για αρκετό χρονικό διάστημα.