Είπε πολλά και ενδιαφέροντα ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Σάντης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Για την χθεσινή ήττα από την Ομόνοια: «Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι, είναι μια σειρά αποτελεσμάτων αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ας μην ξεχνάμε που ήμασταν πέρσι τέτοια εποχή. Είναι μια μεταβατική περίοδος σε όλους τους τομείς. Η πορεία στον α’ γύρο δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο και σε όλους μας. Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, δεν σταματά το πλάνο, δεν σταματά η πορεία μας. Προσπαθούμε εδώ και καιρό να βελτιωθούν τα πράγματα και να πάμε καλύτερα. Δεν κρατάμε μαγικό ραβδί».

Θυμίστε μας το πλάνο: «Η Ανόρθωση θα αγωνίζεται σε όλα τα ματς με όλες τις δυνάμεις. Ρίχνουμε το μέσο όρο ηλικίaς, προσπαθούμε να απαλλαγούμε από διάφορα που κληρονομήσαμε συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού και να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις ώστε τα επόμενα 2-3 χρόνια να γίνει η ομάδα πρωταγωνίστρια. Δεν υποσχεθήκαμε ούτε τίτλους, ούτε πακτωλό χρημάτων. Αντίθετα αναλάβαμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Αν παρουσιαστεί οποιοσδήποτε που έχει την οικονομική ευχέρεια, είμαστε έτοιμοι να του παραδώσουμε τα ηνία».

Θα συνεχίσετε με τον κύριο Γκαγιέγο; «Κάθε φορά που κάποια αποτελέσματα δεν είναι καλά πρέπει να βρούμε εξιλαστήριο θύμα. Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για να είμαστε όλοι ενήμεροι και να ξέρουμε πως πηγαίνουμε. Επικεφαλής είμαι εγώ και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα. Τον προπονητή, τον Τεχνικό Διευθυντή και τους παίκτες να τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους. Το να αφορίζουμε και να συμπεριφερόμαστε με ακρότητες δεν βοηθά».

Είπατε ότι θα είναι αποτυχία αν δεν πάρετε ευρωπαϊκό εισιτήριο: «Θα είναι αποτυχία, ούτε αλλάζω αυτά που είπα. Αυτός ήταν τουλάχιστον ο στόχος. Αν δεν βγούμε Ευρώπη θα είναι αποτυχία. Και επειδή θα είναι αποτυχία τι πρέπει να κάνουμε; Να κλείσουμε; Θα προχωρήσουμε».

-«Είπαμε ότι υπήρχαν άτομα που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν. Έγιναν προσπάθειες. Γνωρίζετε ότι αυτό ξεκίνησε πριν την λήξη της προηγούμενης σεζόν. Φτάσαμε μέχρι πρόσφατα, δέκα μήνες μετά και είμαστε στο στάδιο να μεταφέρονται μετοχές πίσω στον σύλλογο. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε πακτωλό χρημάτων, αυξήσαμε τα έσοδα, είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για την δανειοδότηση και θα προχωρήσουμε».

Υπάρχει Plan B αν δεν έρθει η δανειοδότηση; «Αν δεν έρθει η δανειοδότηση θα πέσει σημαντικά το μπάτζετ και θα προσπαθήσουμε να βρούμε από άλλους λύσεις».

Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το γήπεδο; «Για το γήπεδο έγινε δανεισμός παλιότερα. Η προηγούμενη διοίκηση δεν υλοποίησε την συμφωνία. Είμαστε σε επαφή με τους δανειοδότες για να πάμε στην επόμενη μέρα».

Ποιες είναι οι σχέσεις του κύριου Πριέτο με τον κύριο Γκαγιέγο; «Δεν θα κάνουνε μαζί παραμονή Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου. Έχουν συνεργασία και επικοινωνία για το καλό της Ανόρθωσης. Όταν κάτι πάει στραβά προσπαθούμε να βρούμε κάποιον να δείξουμε με το δάκτυλο και να ρίξουμε ευθύνες».

Είναι τρεις μήνες απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές; «Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τζουκ μποξ. Έχουν περηφάνια, εγωισμό και συνείδηση που βρίσκονται. Έχουμε συνεννόηση για το πως θα πληρωθούν και πως θα πάρουν τα λεφτά τους. Και να σας αντιστρέψω το ερώτημα. Όσες ομάδες βρίσκονται στην πρώτη 6άδα και στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι τακτοποιημένες;».

-«Τώρα θα φανεί ποιοι είναι οι Ανορθωσιάτες. Τώρα είναι που οι ποδοσφαιριστές θέλουν βοήθεια. Θέλουν να χάνουν οι ποδοσφαιριστές; Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Οι προσδοκίες δημιουργήθηκαν με βάση την δική τους απόδοση. Αυτή την στιγμή θέλουν στήριξη, όχι να τους αφορίζουμε και να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αυτό γίνεται. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, είναι η ώρα των πολλών. Τα τελευταία πολλά χρόνια η ομάδα εξαρτιόταν από μια οικογένεια. Μακάρι να φέρναμε 10 εκατομμύρια στην ομάδα, μακάρια να μπορούσα να έβαζα προσωπικά 2-3 εκατομμύρια. Τότε θα είναι άλλα 40-50 στην πάντα».