Κατά διαστήματα ο Απόλλωνας ήταν καλός απέναντι στην Ανόρθωση, είχε σχεδόν τις ίδιες τελικές με την «Κυρία» είχε δύο περισσότερες στον στόχο αλλά δεν πήρε ούτε έναν βαθμό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Όχι πως θα άλλαζε κάτι ο ένας βαθμός (μόνο με νίκη θα είχε μαθηματικές ελπίδες για 6άδα) αλλά θα ήταν σημαντικό στο ψυχολογικό κομμάτι να έπαιρνε κάτι σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι πριν από το παιχνίδι της χρονιάς.
Το «σύνδρομο» που ταλαιπωρεί την ομάδα από την αρχή της χρόνιάς και είναι και ο κυριότερος λόγος που η ομάδα έμεινε εκτός 6άδας, παρουσιάστηκε στο γήπεδο ξανά και δεν είναι άλλο από το ότι η ομάδα… δυσκολεύεται να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.
Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο Πάμπλο Ματσίν όταν είπε ότι τους έλειψε η ενέργεια και η ταχύτητα στην επιθετική γραμμή. Το διαπίστωσε από νωρίς αυτό ο Ισπανός και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του το πάλεψε μέχρι και το φινάλε, ήταν ξεκάθαρο ότι άρχισε το μυαλό του να πηγαίνει στο παιχνίδι του Κυπέλλου… και με το δίκαιο του.
Έβγαλε βασικούς για να τους δώσει ανάσες. Απέσυρε τον Χάμπο, τον Πέρετζ, τον Βαλμπουενά, τον Σαγκάλ, ποδοσφαιριστές που τους προορίζει για βασικούς στο παιχνίδι της 21ης Φεβρουαρίου.
Είναι σημαντικό που ο Χάμπος έπαιξε (ήταν αμφίβολος), το ίδιο και ο Κολ (επίσης ήταν αμφίβολος). Αμφότεροι θα είναι στο 100% μέχρι την Τετάρτη με μια εβδομάδα επιπλέον προπονήσεις στα πόδια τους και μένει να δούμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Αναφερόμαστε σε Πεϊμπέρς και Γιούρτσεβιτς που θα «τρέξουν» για να προλάβουν.
Ο Μπρούνο Σάντος έπαιξε με την Ανόρθωση, σημαίνει ότι ιατρικά είναι «ΟΚ» ενώ ούτε η απευθείας κόκκινη θα τον αφήσει εκτός μιας και πρόκειται για εξ’ αναβολής αναμέτρηση.

Χρίστος Χρίστου