Ο Τσάβι θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο των Καταλανών με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό προ ημερών, μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα.

Τα σενάρια για τον διάδοχό του είναι πολλά και η εφημερίδα El Mundo Deportivo σημειώνει πως είναι πολλές οι πιθανότητες από τη νέα περίοδο στον πάγκο της ομάδας να κάθεται Γερμανός τεχνικός.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, εκτιμά πολύ την γερμανική σχολή και καλοβλέπει έναν προπονητή από την χώρα αυτή στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα.

Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός; Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι έχει ήδη προταθεί ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ο Φλικ, βέβαια, «παίζει» τις τελευταίες ημέρες και για τον πάγκο της Μπάγερν, καθώς δεν φαίνεται να μένει εκεί ο Τόμας Τούχελ. Και ο Τούχελ είναι άλλος ένας Γερμανός προπονητής στο στόχαστρο των «μπλαουγκράνα».

Στη σχετική λίστα είναι, επίσης, και το όνομα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος θα καθοδηγήσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο EURO του προσεχούς καλοκαιριού, αλλά τότε λήγει και το συμβόλαιό του.

Και, βέβαια, είναι και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στο «Άνφιλντ». Είπε, βέβαια, ο προπονητής της Λίβερπουλ ότι θέλει να μείνει εκτός για έναν χρόνο για να ξεκουραστεί, αλλά από την Μπαρτσελόνα θα κάνουν την προσπάθειά τους.