Με μία, αλλά πολύ σημαντική απουσία αναχωρεί για το Κάουνας το «τριφύλλι»: αυτή του αρχηγού της ομάδας, Κώστα Σλούκα (10,9 πόντοι, 2,6 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ ανά ματς στην Euroleague).

Οι «πράσινοι» μετά την νίκη τους απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο γνωρίζουν πως το διακύβευμα στη “Zalgirio Arena” είναι υψηλό και θέλουν να «γράψουν» ακόμα ένα διπλό, για να… εδραιωθούν στις θέσεις του πλεονεκτήματος έδρας. Άλλωστε, ακολουθεί ένα ματς – φωτιά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και κανείς δεν υποτιμά τη σημασία της αναμέτρησης με τους Λιθουανούς. Επιπλέον, βέβαια, ουδείς υποτιμά και το αγωνιστικό “step up” της ομάδας από το Κάουνας, η οποία το τελευταίο διάστημα ήταν εντυπωσιακή στις νίκες της απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (98-75) και την Αναντολού Εφές (96-70).

Ο Σλούκας, λοιπόν, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας από τη θλάση που τον ταλαιπωρεί, δεν θα είναι στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν, όμως οι Λούκα Βιλντόζα και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι θα είναι «ετοιμοπόλεμοι». Επιπλέον, στη δωδεκάδα είναι και ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Επιπλέον, για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός Aktor θα έχει μαζί και το κοινό του. Περίπου 150 φίλοι της ομάδας, που προμηθεύτηκαν το πακέτο ταξιδιού τους μέσω του “Aktina Travel Group”, θα μπουν στο «πράσινο» τσάρτερ και θα ακολουθήσουν την αποστολή στην Λιθουανία.