Ο 39χρονος «βασιλιάς» του ΝΒΑ τόνισε τη θέλησή του να παραμείνει μέλος των «λιμνανθρώπων», βάζοντας όμως και κάποια ερωτηματικά, ενώ επανέλαβε τη διάθεσή του να δώσει το παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αρχικά για τους Λέικερς είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ τα τελευταία έξι χρόνια και ελπίζω να παραμείνει έτσι. Αλλά δεν έχω απάντηση για το πόσο καιρό θα είναι αυτό…  Ας ελπίσουμε ότι θα είναι με τους Λέικερς. Είναι ένας υπέροχος οργανισμός, αλλά θα δούμε».

Ο Τζέιμς μίλησε επίσης για την κατάσταση της υγείας του σημειώνοντας πως «είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα και για την ομάδα, να είναι όλοι υγιείς. Και πάνω σε αυτό επανατοποθετήθηκε σχετικά με τη διάθεσή του να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

«Είπα στον εαυτό μου πριν από τη φετινή σεζόν, όταν δεσμεύτηκα να είμαι μέλος της ομάδας της Ολυμπιακής ομάδας, προφανώς όλα είχαν να κάνουν με την υγεία μου. Όπως είναι τώρα η κατάσταση, είμαι αρκετά υγιής για να είμαι στην ομάδα και να αποδώσω στο επίπεδο που θέλω»» διευκρίνισε ο Τζέιμς.

Υπενθυμίζεται πως είναι στο χέρι του Τζέιμς να ανανεώσει και την επόμενη σεζόν (2024-25) με του Λέικερς έναντι 51,4 εκατομμυρίων δολαρίων ή να απορρίψει αυτή την επιλογή και να υπογράψει μια νέα πιο συμφέρουσα συμφωνία είτε με την ίδια ομάδα, είτε με άλλη.