Στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε συνέντευξη ο τερματοφύλακας της Πέγειας 2014, Μιχάλης Παπαχαραλάμπους. Συζητήσαμε για την πορεία της ομάδας του στην β’ κατηγορία, το πρωτάθλημα, τον μέχρι πριν λίγους μήνες συμπαίκτη του Μιχάλη Παπαστυλιανού, τον πρώην προπονητή του Τζέισον Πάντσεον και τις εμπειρίες του από την περίοδο όπου αγωνιζόταν στον Απόλλωνα.

Συνέντευξη στον Σόλωνα Κύπρου

Αρχικά, για να σε γνωρίσει καλύτερα και ο κόσμος πες μας λίγα λόγια για εσένα και για την πορεία σου μέχρι να φτάσεις να αγωνίζεσαι σήμερα στην Πέγεια 2014.
«Είμαι 23 ετών και αυτή την στιγμή αγωνίζομαι στην Πέγεια 2014 στην θέση του τερματοφύλακα. Ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα στις ακαδημίες της Ελπίδας Αστρομερίτη και μετά σε αυτές της ΠΑΕΕΚ και της Δόξας Κατωκοπιάς. Σε ηλικία 14 ετών επέστρεψα στην Ελπίδα Αστρομερίτη αλλά στην α’ ομάδα. Στην ηλικία των 16 πήρα χρόνο συμμετοχής (18 παιχνίδια) και λόγω της καλής μου παρουσίας ήρθε η μεταγραφή στον Απόλλωνα με συμβόλαιο τριών χρόνων. Κάποιες δυσκολίες όπως ο στρατός έφεραν έτσι τα πράγματα ώστε να επιστρέψω στις μικρές κατηγορίες ως δανεικός στην γ’ κατηγορία σε Ελπίδα Αστρομερίτη και Εληά Λυθροδόντα. Μετά ήρθε η μεταγραφή στην ΑΕΖ όπου πήραμε και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία».

Πως είδες το παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο ΕΝΠ; Αντισταθήκατε και ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0.
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας απέναντι στην πρωτοπόρο και πολύ ποιοτική ομάδα η οποία δεν έχει ως στόχο απλά την άνοδο αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχουν φαβορί στο πρωτάθλημα και ειδικά τώρα σε αυτή την φάση. Είναι 14 παιχνίδια που είναι όλοι τελικοί και εμείς δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, προσπαθώντας κάθε παιχνίδι να πάρουμε βαθμολογικό κέρδος».

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση κόντρα στην ΕΝΠ την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα στην β’ κατηγορία ανταγωνιστικό με ποιοτικές ομάδες και παίκτες;
«Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και σε κάθε παιχνίδι δεν υπάρχει φαβορί αφού και ο τελευταίος μπορεί να νικήσει τον πρώτο. Όλα τα ματς είναι ντέρμπι, θεωρώ πως υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν και στην πρώτη κατηγορία ή ακόμα και στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει επίπεδο το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας».

Πως βλέπετε στην ομάδα την φετινή σας πορεία μέχρι στιγμής στον πρώτο όμιλο και γενικότερα στο πρωτάθλημα;
«Θεωρώ ότι η πορεία της ομάδας είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όπως για παράδειγμα το οικονομικό κομμάτι, το εμπάργκο επίσης διότι κάποιοι παίκτες πήραν μεταγραφή και δεν μπορούσαμε να φέρουμε παίκτες να αναπληρώσουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα μικρό ρόστερ βάση των άλλων ομάδων στην κατηγορία μας και ειδικά στο πρώτο γκρουπ που είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αντιθέτως εμείς μείναμε ενωμένοι και παλεύουμε συνεχώς κάθε παιχνίδι για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται νομίζω στο γήπεδο».

Η ομάδα της Πέγειας 2014 στην β’ κατηγορία, την σεζόν 2023/2024.

Ποιες ομάδες θα καταφέρουν, κατά την άποψη σου, να πάρουν την άνοδο στην α’ κατηγορία;
«Κατά την άποψη μου δεν μπορεί κανένας να πει με σιγουριά από τώρα ποιες ομάδες θα πάρουν την άνοδο. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και θα παίξουν όλοι με όλους και εκεί ακριβώς θα κριθεί στο τέλος. Με βάση όμως τις ομάδες που παίξαμε μέχρι τώρα πιστεύω ότι έχουν προβάδισμα η ΕΝΠ και ο Ολυμπιακός και θα είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα ανεβούν στην α’ κατηγορία. Για το τρίτο εισιτήριο θα είναι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ομόνοια Αραδίππου είναι η μεγάλη έκπληξη κατά την γνώμη μου και πολύ καλή ομάδα είναι και η Ομόνοια 29ης Μαΐου που από πέρσι το έδειχνε. Και η FREEDOM24 ΕΝΥ Διγενής θα είναι κοντά αφού έχει ποιότητα αλλά βέβαια βαθμολογικά είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς».

Αδιαμφισβήτητα, ο καλύτερος τερματοφύλακας που συνεργάστηκες ήταν ο Μπρούνο Βάλε στον Απόλλωνα. Οι προπονήσεις μαζί του και ο ίδιος προσωπικά σε βοήθησαν στην εξέλιξη σου;
«Εννοείται ήταν ο καλύτερος που συνεργάστηκα. Όταν κάνεις προπόνηση καθημερινά μαζί με αυτόν τον μεγάλο τερματοφύλακα μόνο να κερδίζεις πράγματα έχεις και μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και με συμβούλευε συνέχεια όμως μαζί του ήταν και ο Τάσος Κίσσας ο οποίος με βοηθούσε αφάνταστα επίσης. Με τις δικές τους εμπειρίες έχω πάρει πολλά τα οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Φωτογραφία από την προετοιμασία του Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2016. Από αριστερά προς τα δεξιά: Μ. Παπαχαραλάμπους, Τάσος Κίσσας, Μιχάλης Φανή, Μπρούνο Βάλε, Μ. Παπαστυλιανού και Γιώργος Νικολάου (προπονητής).

Προπονητής σου ήταν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ο Τζέισον Πάντσεον. Και αυτός πλέον είναι σε ομάδα της α’ κατηγορίας, την ΑΕΖ. Πες μας λίγα λόγια για την δουλειά που έκανε στις προπονήσεις.
«Είναι εξαιρετικός προπονητής αφού με την εμπειρία που είχε ως ποδοσφαιριστής στην Premier League για τόσα χρόνια θα γίνει ακόμα καλύτερος στη νέα σελίδα της καριέρας του. Βρίσκεται ήδη στην πρώτη κατηγορία και δεν είναι τυχαίο. Εμάς προσωπικά στην Πέγεια ότι χρειαζόμασταν και όποτε τον θέλαμε να του μιλήσουμε ήταν πάντα διαθέσιμος. Είναι πολύ διαβασμένος προπονητής και οι προπονήσεις του μας βοήθησαν θεωρώ να ανεβάσουμε την ποιότητα μας. Όλοι μας πήραμε κάτι καλό από αυτόν και βελτιωθήκαμε».

Υπήρξες συμπαίκτης φέτος στην ομάδα αλλά και πριν από κάποια χρόνια στον Απόλλωνα με τον Μιχάλη Παπαστυλιανού, που πλέον είναι στην Ομόνοια. Ποια η άποψη σου για τις δυνατότητες του και εάν μπορεί να καθιερωθεί σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια;
«Ο Μιχάλης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας τον οποίο γνωρίζω από τον Απόλλωνα. Φέτος ήμασταν μαζί στην ομάδα μέχρι και τον Ιανουάριο, είναι δουλευταράς και πήγε στην Ομόνοια με την αξία του θεωρώ αφού έχει όλα τα φόντα και το πακέτο να καθιερωθεί εκεί αλλά και σε όποια άλλη ομάδα της α’ κατηγορίας. Γιατί όχι όμως και στο εξωτερικό, του το εύχομαι».

Φωτογραφία από την κατάκτηση κυπέλλου το 2016/17 κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Δεξιά κάτω Μ. Παπαστυλιανού και πίσω στο κέντρο Μ. Παπαχαραλάμπους.

Κλείνοντας, ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και οι στόχοι σου για το ποδοσφαιρικό σου μέλλον;
«Προσωπικός μου στόχος είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, πάντοτε ταπεινά και με μπόλικη σκληρή δουλειά».