Σπατάλησε ένα ημίχρονο. Υπήρχαν στιγμές που κινδύνευσε, διαστήματα που δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από… δικά της πόδια.
Αυτή η ΑΕΚ όμως, η ΑΕΚ του Μπεν Σιμόν, δεν συμβιβάζεται με την ήττα. Βγάζοντας για άλλη μία φορά νοοτροπία «refuse to lose», κατάφερε να αποφύγει την ήττα και με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη. Βέβαια, με την παρουσία της στο τελευταίο 20λεπτο, θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το διπλό, αφού δημιούργησε-κι έχασε-αρκετές ευκαιρίες.
Έβγαλε ωστόσο αντίδραση για ακόμη μία φορά, έδειξε ότι αρνείται να χάσει κι αυτή ακριβώς η νοοτροπία που επέδειξε στο ΓΣΠ, αποτελεί το μεγαλύτερο της κέρδος από το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Ο Ραν Μπεν Σιμόν έδειξε με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο ότι ήθελε να αλλάξει επιθετικά την ομάδα του για να φτάσει στην ισοφάριση και μετά την ανατροπή.
Όλα άρχισαν από το «μήνυμα» που έστειλε ο Ισραηλινός με τις κινήσεις του. Ο Τρισκόφσκι σκόραρε την πρώτη ισοφάριση, ο Σάντος έδωσε ζωντάνια, ο Φακούντο Σάντσες ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κός, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα, ο Λόπες ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και θα μπορούσε κι αυτός να χριστεί σκόρερ.
Βλέπεις τον «Τρίσκο» να σκοράρει το 1-1 και να παίρνει την μπάλα στην βούλα της μεσαίας γραμμής για να μη χαθεί χρόνος, στέλνοντας το μήνυμα στους υπόλοιπους ότι «πάμε για τη νίκη».
Παρακολουθείς τον κόουτς να φωνάζει στους… αμυντικούς στις καθυστερήσεις να ανέβουν στην εκτέλεση κόρνερ για να επιτευχθεί και το τρίτο γκολ. Μεγάλη μαγκιά του Μπεν Σιμόν το πώς διαχειρίστηκε το παιχνίδι όταν έδειχνε να στραβώνει, όταν η ΑΕΚ παρουσίαζε προβλήματα στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία, αλλά και στα στημένα. Η ΑΕΚ δεν πήρε τη νίκη στο ΓΣΠ, αλλά τα κέρδη της απ’ αυτό το παιχνίδι ήταν περισσότερο από… έναν βαθμό.
Όσο περνάει ο χρόνος, πείθει και τους… άπιστους Θωμάδες!

Ανδρέας Βεντούρης