Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Για τον Ελ Αραμπί: «Δώσαμε όλη τη βαρύτητα για να εξεύρουμε δύο επιθετικούς. Είναι ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο, είναι μια θέση κενή στο ρόστερ μας. Είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διεργασία. Ενδιαφερθήκαμε για αρκετούς παίκτες τον τελευταίο καιρό, για περιπτώσεις που είχαν ποιότητα και δυνατότητες. Δυστυχώς, για την συγκεκριμένη θέση, όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζοντας ότι βιάζονται οι ομάδες κι όχι οι ίδιοι, δυσκολευόμαστε. Πολλές φορές μπορεί να πληρώσεις λίγο παραπάνω σε μισθούς για να καλύψεις τη θέση. Γι’ αυτό και δεν ανακοινώσαμε κάτι ακόμη. Είτε γιατί ζητούσαν περισσότερα λεφτά, είτε γιατί ακόμη κι αν συμφωνούσαν στο οικονομικό προτιμούσαν να περιμένουν. Τα χαρίσματα των ποδοσφαιριστών που μας ενδιαφέρουν, θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας βοηθήσουν σε ένα μήνα για να προκριθούμε. Θέλουμε έναν ή δύο παίκτες που να έχουν την προσωπικότητα και την ποιότητα για να πάρουμε την πρώτη πρόκριση. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα για τον Ελ Αραμπί. Έπαιξε πέρυσι 600 λεπτά και πέτυχε 7 γκολ. Να κάνουμε ακόμη λίγες μέρες υπομονή. Όλες οι περιπτώσεις που κοιτάζουμε, είναι τέτοιου προφίλ».

-Για τον Μιρ: «Να σας πω κάτι γενικότερο για το προφίλ για παίκτες όπως ο Μιρ. Το όνομα που έχουμε φτιάξει σε τεράστιες αγορές όπως η Βραζιλία, προσπαθούμε να το εκμεταλλευόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα την τελευταία 6ετία. Μας ανοίγονται πόρτες στη Βραζιλία λόγω του ονόματος που έχουμε φτιάξει. Εξαρτάται φυσικά πάντα κι από την ομάδα. Πέρυσι με τον Ζέφτε δεν εξασφαλίσαμε μια συμφωνία που θα μας έδινε το καλύτερο οικονομικό όφελος, αλλά το αγωνιστικό. Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τη ρήτρα για να καρπωθούμε εκατομμύρια με την πώλησή του. Με τον Μιρ εξασφαλίσαμε μια τέτοια συμφωνία που μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα εξασφαλίσουμε κέρδος στο μέλλον. Προχθές γράφτηκε ένα όνομα, του Γκονσάλβες. Είναι αστειότητα που συνδέθηκε με το ΑΠΟΕΛ, έχει ρήτρα 80 εκατομμύρια. Πίστευαν όμως ότι μια ομάδα έχει τη δυνατότητα να πάρει δανεικό τον ποδοσφαιριστή για να τον προβάλει στην Ευρώπη. Είναι πολύ θετικό για το ΑΠΟΕΛ αυτό. Δεν είναι μόνο η Βραζιλία, αλλά κι από άλλες χώρες. Γίνεται μια συζήτηση ότι έχουμε παίκτες μεγάλης ηλικίας, αλλά ας κοιτάξουμε ότι έχουμε και νεαρούς. Είχαμε φέρει τον Μπρούνο, που δεν έπαιξε ποτέ στο ΑΠΟΕΛ αλλά στη Δόξα και είναι από τους πρώτους σκόρερ του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Εκείνο τον καιρό όμως δεν ήταν αυτός που είναι τώρα. Γι’ αυτό λέω ότι η υπομονή είναι αρετή».

Αν θα γίνουν κινήσεις και για τη μεσαία γραμμή: «Ναι, θα ενισχυθεί. Γι’ αυτό ανέφερα και τη λίστα Β’, είναι μια μεγάλη λίστα που θέλουμε να στελεχώσουμε με αρκετή ποιότητα. Όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών δεν είναι παιδάκια, αλλά έτοιμοι παίκτες. Ο Τόνγκια της ΑΕΚ είναι κάτω των 22 ετών και βγήκε MVP του πρωταθλήματος».

-Για την προετοιμασία και τα φιλικά: «Η Cablenet θα προβάλει ζωντανά όλα τα φιλικά προετοιμασίας. Ετοιμάζεται ακόμη κάτι που θα αφορά την περίοδο της προετοιμασίας και θα είναι κάτι το ιδιαίτερο για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ».