Το έζησαν, πήραν την πρώτη γερή εμπειρία, την κρατούν ως κειμήλιο και ως οδηγό για ό,τι μπορεί να έρθει στο μέλλον. Οι πιτσιρικάδες της Λίβερπουλ λίγο μετά τον θρίαμβο στον τελικό του Λιγκ Καπ, έβγαλαν μια φωτογραφία που σε μερικά χρόνια θα τους εξιστορεί το ξεκίνημα μιας διαδρομής που θα μοχθήσουν για να την κάνουν λαμπερή.

Ο Κλοπ είχε στον πάγκο μονάχα το… μέλλον της Λίβερπουλ. Δηλαδή, αυτά τα παιδιά τα οποία εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και τα οποία κέρδισαν την εμπιστοσύνη του για να τους δώσει ευκαιρίες και να τους χρησιμοποιήσει στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ.

Ναι μεν οι απουσίες και οι τραυματισμοί ήταν η άσχημη συγκυρία που γέμισε την αποστολή των «κόκκινων» με πιτσιρικάδες, ωστόσο, εκείνοι ήταν καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση.

Το γκολ του Φαν Ντάικ από τη σέντρα του Τσιμίκα πρόσφερε στην ομάδα του Κλοπ το 10ο Λιγκ Καπ της ιστορίας της και οι νεαροί ποδοσφαιριστές πήραν το τρόπαιο και έβγαλαν μια φωτογραφία γεμάτη… Λίβερπουλ.

Απ’ τα σπλάχνα του κλαμπ, στο ανώτατο επίπεδο, στην κατάκτηση τίτλου και στην έναρξη του δικού τους «παραμυθιού» στα γήπεδα…