Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με την… γκρίνια του Αταμάν για τη μέρα διαξαγωγής του ματς με τον Άρη, αλλά τα στατιστικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων έρχονται να δικαιώσουν την άποψη του Τούρκου κόουτς!

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξω φρενών μετά το παιχνίδι με τον Άρη (05/02), όχι μόνο με την εικόνα της ομάδας του, αλλά και με το γεγονός ότι το παιχνίδι έλαβε χώρα στις 17:00 η ώρα το απόγευμα της Δευτέρας (05/02), πράγμα που χαρακτήρισε «γελοίο». Ποια είναι όμως, η πραγματικότητα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Είναι δικαιολογημένα τα παράπονα του Τούρκου προπονητή;

Τα προηγμένα στατιστικά του 3stepsbasket.com έρχονται να ενιχύσουν την άποψη του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, το 16% των αγώνων διεξάγεται Δευτέρα, ένα νούμερο παρόμοιο με το 15.7% του NBA!

Στην Ευρώπη, μόνο το λιθουανικό πρωτάθλημα εμφανίζει μεγαλύτερο ποσοστό με 20.2%.

Οι αριθμοί, όμως, των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, είναι πολύ διαφορετικοί: Στην Τουρκία, Δευτέρες γίνεται το 7.2 % των αγώνων, στην Γερμανία το 6.6% και στην Ιταλία το 2.2%!

Δεν ξεχάσαμε φυσικά, το γαλλικό πρωτάθλημα, ούτε το κορυφαίο της Ευρώπης, το ισπανικό, απλά σε αυτά τα πρωταθλήματα το αντίστοιχο ποσοστό είναι…0%! Με λίγα λόγια, δεν διεξάγονται αγώνες τις Δευτέρες!

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως η «γκρίνια» του Εργκίν Αταμάν, είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί του, είναι βάσιμη και εύλογη. Πρόκειται, εξάλλου, για έναν άνθρωπο με άριστη γνώση και τεράστια εμπειρία πάνω στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο οποίος, παρά το ταπεραμέντο του, προσέχει πάντα πολύ τι λέει και για ποιον λόγο. Και το… ίδιο το μπάσκετ, τον δικαιώνει!