Μπορεί να έρθει στην Κύπρο, αυτή η τεχνολογία; Ψάξαμε το θέμα για το τι ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες και βρήκαμε τις εξής πληροφορίες.
Το goal line technology είναι ένα σύστημα από πολλές κάμερες (από 12 έως 18) που τοποθετείται σε «στρατηγικά» σημεία του γηπέδου, ώστε να δίνει σε πραγματικό χρόνο τρισδιάστατη απεικόνιση από κάθε οπτική γωνία.
Το σύστημα αυτό στέλνει σήματα σε ένα control panel και το πόρισμα για το αν η μπάλα πέρασε η όχι την γραμμή βγαίνει σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.
Η πρώτη λίγκα που εφάρμοσε το συγκεκριμένο σύστημα ήταν η Premier League που εμπιστεύτηκε το σύστημα Hawk-Eye, που αποτελεί δημιούργημα της Sony.
Το κόστος για κάθε ομάδα (μιλάμε για το 2015) ανήλθε στις 250.000 λίρες και η εγκατάσταση στα γήπεδα πήρε μόλις μία εβδομάδα
.
Σταδιακά, στο κόλπο μπήκαν και άλλες εταιρίες, όπως η GoalControl, που τροφοδοτεί με το συγκεκριμένο σύστημα την γερμανική Bundesliga και την γαλλική Ligue 1, με το ποσό εγκατάστασης για κάθε ομάδα να κυμαίνεται από τις 150.000 έως τις 231.000 ευρώ, ανάλογα με την υποδομή που έχει κάθε γήπεδο.
Θα πρέπει να πούμε εδώ, ότι για να συμφωνήσει μία λίγκα με κάποια εταιρία που θα την προμηθεύσει με την Goal Line Technology, θα πρέπει η τελευταία να πάρει την έγκριση και την αποδοχή της FIFA, που επιτρέπει σε ελάχιστες εταιρίες να εγκαθιστούν τέτοια συστήματα.
Μην νομίζετε ότι όλες οι μεγάλες λίγκες έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο σύστημα. Η ισπανική La Liga αρνήθηκε να το χρησιμοποιήσει, αφού το συνολικό κόστος εγκατάστασης ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ κρίθηκε πολύ μεγάλο από τις ομάδες και τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας Χαβιέρ Τεμπάς.
Κάπως έτσι, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σε Αγγλία (Premier League και Championship),  Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία, όπως φυσικά και από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA.
Άρα λοιπόν, με αυτά τα δεδομένα να συμβαίνουν, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, αν είναι ή όχι εφικτό, να υποδεχθεί το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αυτό το σύστημα…