Για να βρει κανείς την τελευταία νίκη του Άρη στην έδρα του Παναθηναϊκού πρέπει να ανατρέξει πολλά χρόνια πριν σε εποχές Παναγιώτη Λιαδέλη– Μάριο Μπόνι και θα ανακαλύψει ένα ματς… διαμάντι!

Ο Άρης πανηγύρισε ένα τεράστιο «διπλό» μέσα στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό κι έγραψε ιστορία μετά από 35 διαδοχικές ήττες ως φιλοξενούμενος.

Η… κατάρα έσπασε μετά από 27 ολόκληρα χρόνια με τον Βασίλη Τολιόπουλο να πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο για να χαρίσει την σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του για δεύτερη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τις 25 Ιανουαρίου του 1997, όταν οι Θεσσαλονικείς έστειλαν στο… καναβάτσο τον Παναθηναϊκό των Αλβέρτη– Οικονόμου με 77-79 σε ένα επεισοδιακό ματς με ακόμη πιο επεισοδιακό φινάλε.

Οι δύο ομάδες την σεζόν 1996-97 ισοβαθμούσαν στην τρίτη θέση και θα ρίχνονταν στη «μάχη» για την 17η αγωνιστική (πάλι) του πρωταθλήματος. Το παρών στο γήπεδο έδωσαν οπαδοί και των δύο ομάδων με τον συγκεκριμένο αγώνα να μην… βοηθάει αυτή την συνθήκη.

Οι «κίτρινοι» είχαν καταφέρει να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, αλλά το «Τριφύλλι» με ένα εξαιρετικό επιθετικό κρεσέντο επέστρεψε στο ματς λίγο πριν το τέλος.

Με το ματς να βρίσκεται στην… κόψη του ξυραφιού, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» και μία απόφαση των διαιτητών προκάλεσε τον απόλυτο αναβρασμό.

Ο Οικονόμου χρεώθηκε με βήματα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αντιδρά σε αυτή την απόφαση και το παιχνίδι να διακόπτεται προσωρινά, ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος εισέβαλε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές.

Το «μενού» είχε ρίψη αντικειμένων, όπως μπουκάλια ή και κέρματα, ενώ δεν έλειψαν και τα… γαλλικά από τους παρευρισκόμενους όσο γίνονταν συνεχείς ενστάσεις από τα μεγάφωνα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ομαλά ο αγώνας.

Έτσι κι έγινε, ο Άρης με κορυφαίους τους Παναγιώτη Λιαδέλη (20π.) και Μάριο Μπόνι (17π.) πήρε τη νίκη με τις εντάσεις βέβαια να συνεχίζονται μέχρι να απομακρυνθεί κακήν κακώς ο διαιτητής από τον αγωνιστικό χώρο.