Λειψία για σεντόνι, Ουνιόν για… υποβιβασμό. Οι «ταύροι» κέρδισαν την Ουνιόν με 2-0 και πλησίασαν στον πόντο από την τετράδα καθώς πήραν την πρώτη τους νίκη μετά από ενάμισι μήνα. Από την άλλη οι βερολινέζοι παρέμειναν στο +2 από τη ζώνη των μπαράζ κι έχουν μπλέξει.

Η Λειψία μπήκε δυνατά στο ματς και στο 11ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά η μπάλα κόλλησε στην περιοχή της Ουνιόν και ο Οπεντά με σουτ από δεξιά έκανες το 1-0. Στο 18ο λεπτό ο Όλμο βρήκε όμορφα τον Οπεντά που πλάσαρε πάνω στον Σβολόβ ενώ στο 45+2’ ο Σβόλοβ είπε όχι εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Ντούκι.

Στο 48ο λεπτό ο Ράουμ εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα και ο Σέσκο πήρε ολομόναχος την κεφαλιά για να γράψει το 2-0 ενώ στο 53’ ο Σβόλοβ έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Όλμο.

Στο 57ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Σέσκο και στο 73’ η Ουνιόν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τρίμελ ενώ στο 90+2′ ο Σβόλοβ και το δοκάρι έσωσαν τους βερολινέζους μετά από σουτ του Τσάβι Σίμονς.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ορμπάν (70’ Λουκεμπά), Χένρικς, Κλόστερμαν, Ράουμ (85’ Μπιτσιαμπού), Καμπλ (85’ Ζάιβαλντ), Σλάγκερ, Όλμο (77’ Ελμάς), Σίμονς, Οπεντά (77’ Πόουλσεν), Σέσκο

ΟΥΝΙΟΝ: Σβόλοβ, Φογκτ, Κνόχε, Τρίμελ, Γκόζενς, Ντούκι, Χάμπερερ (58’ Φόλαντ), Τουσάρ (58’ Κεντίρα), Σέφερ (58’ Λαϊντουνί), Χόλερμπαχ, Φέρτεσεν (75’ Μπεντιά)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ