Ο Λουίς Σουάρες αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως έφτασε μία ανάσα από το να διαδεχτεί τον Καρίμ Μπενζεμά στην επίθεση της Ρεάλ το 2014 και πως το περίφημο… δάγκωμα στον Κιελίνι στο Ιταλία-Ουρουγουάη τον έστειλε τελικά στην Μπαρτσελόνα.
Ο Λουίς Σουάρες έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για μία εξαετία, έχοντας τον άκρως εντυπωσιακό απολογισμό των 198 γκολ σε 283 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από το 2014 μέχρι το 2020, ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα το σενάριο της ποδοσφαιρικής καριέρας του να μην είναι καταλανικό αλλά μαδριλένικο φόντο.
Και αυτό γιατί ήταν η Ρέαλ ο πρώτος τοπ ευρωπαϊκός σύλλογος που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να τον κάνει δικό της το 2014 από την Λίβερπουλ, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να αποκαλύπτει, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο «La Mesa show», ότι το δάγκωμά του στον Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια του ματς με την Ιταλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ανέτρεψε το σκηνικό.


«Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η Ρεάλ ήθελε να με αποκτήσει και σχεδίασε να πουλήσει τον Καρίμ Μπενζεμά στην Άρσεναλ, ήταν όλα τελειωμένα. Η Μπαρτσελόνα αντίθετα, άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για μενα με το που ξεκίνησε το τουρνουά και εγώ φυσικα την προτιμούσα.
Τότε έγινε το περιστατικό με το δάγκωμα, με το ενδιαφέρον της Ρεάλ να ατονεί και την Μπαρτσελόνα να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην τελική, είχα δύο επιλογές και επέλεξα την Μπάρτσα επειδή ήταν το όνειρό μου», τόνισε ο 37χρονος φορ, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και λίγο καιρό στο MLS με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, έχοντας για συμπαίκτες τρεις πρώην συνοδοιπόρους του στους «μπλαουγκράνα»: τους Μέσι, Μπουσκέτς και Άλμπα.