Μετά τις διακοπές έτσι ώστε να λάβουν χώρα τα Κύπελλα αλλά και τα «παράθυρα» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, η δράση στην Ευρωλίγκα ξεκινάει εκ νέου με την τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής την Πέμπτη (29/02) ξεκινάει με 3 παιχνίδια, εκτός από αυτό του Παναθηναϊκού AKTOR στη Μαδρίτη. Αρχικά, στις 21:00 (NovaSports Start), η Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη «Mercedes Benz Arena». Οι Γερμανοί είναι ουραγοί της διοργάνωσης έχοντας ρεκόρ 5-21, ενώ οι Ισραηλινοί του 13-13 βρίσκονταν σε… ελεύθερη πτώση πριν τη διακοπή με τρεις σερί ήττες, οπότε θέλουν να επανέλθουν ώστε να μείνουν σε τροχιά δεκάδας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με μία ματσάρα στο Βελιγράδι, όπου η Παρτίζαν θα υποδεχτεί την Αναντολού Εφές (21:30, NovaSports 5). Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με τους Σέρβους να βρίσκονται οριακά εκτός δεκάδας έχοντας ρεκόρ 12-14 και τους Τούρκους λίγο πιο πίσω με ρεκόρ 11-15. Για όποιο ομάδα ηττηθεί, το ματς αυτό μπορεί να αποβεί καταδικαστικό, επομένως το αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.

Τέλος, πολύ ωραίο ματς θα λάβει χώρα και στην Μπολόνια, όπου η Βίρτους θα φιλοξενήσει τη Βαλένθια (21:30, NovaSports 4). Οι Ιταλοί διανύουν εξαιρετική πορεία με στόχο την τετράδα και θέλουν να διατηρηθούν ψηλά, κόντρα στην ομάδα του Άλεξ Μουμπρού που επίσης κάνει πορεία playoffs με ρεκόρ 13-13.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (29/02):

Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00, NovaSports Start)
Παρτίζαν-Αναντολού Εφές (21:30, NovaSports 5)
Βίρτους Μπολόνια-Βαλένθια (21:30, NovaSports 4)
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός AKTOR (21:45, NovaSports Prime)