Η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ του α’ ομίλου είναι προ των πυλών και το…καλό τώρα αρχίζει! Η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τον προπονητή της FREEDOM 24 ΕΝΥ Διγενής, Λιάσο Λουκά κι ο Κύπριος κόουτς μας σχολίασε το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση κι ΑΠΟΕΛ.
Τι είπε:
Αρχικό σχόλιο: «Η Ανόρθωση δεν είναι η ομάδα που έκανε πάρα πολύ καλή σεζόν πριν ενάμιση μήνα. Κάπου τα χάλασε στα ντέρμπι, κάνοντας ένα  Υπάρχουν βαθμοί για να βγει στην Ευρώπη, διότι αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της. Δεν μπορεί για πρωτάθλημα και πρέπει να κοιτάξει την 3η θέση γιατί δεν μπορεί για πρωτάθλημα.
Όσον αφορά το ΑΠΟΕΛ είναι μια σταθερή ομάδα που στηρίζεται στην έδρα του. Το ΓΣΠ είναι καμίνι κάθε ματς και γίνεται δυσκολότερο για τον αντίπαλο. Ειδικά, τώρα με την απαγόρευση, οι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων «παίζουν μπάλα» και δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα τους».

Για το ντέρμπι: «Παραδοσιακά το ΑΠΟΕΛ δυσκολεύεται στο ΠΑΠ είναι διαχρονικά δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο. Η Ανόρθωση το βλέπει σαν τελικό, ενώ για το ΑΠΟΕΛ είναι ζητούμενο να έχει βαθμολογικό κέρδος και αν έρθει η νίκη θα είναι καλοδεχούμενη».
Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν κι αν υπάρχει φαβορί: «Έχουν ταχύτητα στα άκρα αμφότερες οι ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ είναι πιο δεμένη και συμπαγής ομάδας. Η Ανόρθωση στηρίζεται περισσότερο σε μονάδες, όμως, αν είναι στη μέρα τους μπορούν να νικήσουν τον οποιοδήποτε. Το ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα από την «Κυρία», όμως το γεγονός πως η Ανόρθωση αγωνίζεται στο  «Αντώνης Παπαδόπουλος» εξισορροπεί το γεγονός αυτό. Σε τέτοια ντέρμπι παίζει καθοριστικό ρόλο η έδρα, πόσο μάλλον στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που δημιουργείται καυτή ατμόσφαιρα, γι’ αυτό και δίνω μικρό προβάδισμα στην ομάδα της Αμμοχώστου».

Θράσος Δημητρίου