Ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και ανέλυσε την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Φαίνεται για την ώρα ότι το ΑΠΟΕΛ και Άρης έχουν τον πρώτο λόγο αλλά έρχεται δυναμικά από πίσω και η ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα αντέξει σε βάθος χρόνου. Δείχνει να έχει μια δυναμική, έχει αντοχές αλλά οι άλλες δύο ομάδες (ΑΠΟΕΛ και Άρης) έχουν το προβάδισμα. Βέβαια εύχομαι να καταφέρει να διεκδικήσει  τον τίτλο. Έχω μια συμπάθεια στην ΑΕΚ και ελπίζω να είναι εκεί».

Για τις υπόλοιπες τρεις ομάδες της 6άδας: «Για την ώρα είναι πιο πίσω η Πάφος FC, η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Με βάση τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα ο στόχος τους θα πρέπει αν είναι το Ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω της διαφοράς από τους υπόλοιπους. Βέβαια σε 13 αγωνιστικές μπορούν να ανατραπούν για πάντα».

Για την μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού: «Θα παλέψουν τέσσερις ομάδες για μια θέση προκριμένου να αποφύγουν την διαβάθμιση. Οθέλλος είναι μια ομάδα με δυνατότητες και με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Την ξεχωρίζω λίγο από τις υπόλοιπες ομάδες. Η Καρμιώτισσα έχει κάποιες μονάδες  καλύτερες ποιοτικά σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες. Στην ΑΕΖ προέκυψε αλλαγή προπονητή και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει μη ομάδα. Η Δόξα πήρε βαθμούς από μεγάλες ομάδες αλλά για να μπορέσεις να κάνεις βήμα για επιβίωση θα πρέπει να νικήσεις και τις ομάδες που είναι κοντά σου, πράγμα που η Δόξα δεν το κατάφερε. Αυτόν είναι το κλειδί».

Χρίστος Χρίστου