Λείπει και η Σίτι… παθαίνει μπλακ-άουτ. Είναι παρών και όλοι αισθάνονται ασφάλεια. Ο Ρόδρι είναι παίκτης – κλειδί και κάνει αυτό τον χαρακτηρισμό περισσότερο μια κυριολεκτική έννοια, παρά μια κλισέ έκφραση. Αυτή τη στιγμή, ο Ισπανός έχει μείνει αήττητος… έναν χρόνο!

Το βράδυ της Δευτέρας, 05 του Φλεβάρη του 2024, ο Ρόδρι ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση στην έδρα της Μπρέντφορντ, όπου ο Φόντεν έκανε χατ-τρικ και οι τρεμπλούχοι μείωσαν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

Στις 5 του Φλεβάρη του 2023, ήταν η τελευταία φορά που η Σίτι με τον Ρόδρι παρόντα, ηττήθηκε! Η Τότεναμ είχε καταφέρει να επικρατήσει 1-0 στο Λονδίνο για το πρωτάθλημα και μάλλον αυτό το αποτέλεσμα έκανε τον Ισπανό χαφ να πάρει… μεγάλες αποφάσεις.

Έκτοτε, δεν έχει φύγει ποτέ από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι! Μετράει 52 παιχνίδια με 42 νίκες, 10 ισοπαλίες και… 5 τρόπαια από την τελευταία φορά που παίρνοντας το δρόμο για τ’ αποδυτήρια στην ολοκλήρωση ενός αγώνα, έβλεπε τους αντιπάλους του να πανηγυρίζουν!