Στην περσινή σεζόν τερμάτισαν στην έβδομη θέση και χρειάστηκε να επιβιώσουν στο Play-In Tournament για να μπουν στα playoffs. Φέτος, οι Λέικερς κερδίζουν με ακόμη μικρότερη συχνότητα (48.6% από 52.4%) και από το απόγευμα της Πέμπτης (4/1) είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος που θα την πληρώσει θα είναι ο προπονητής τους.

Σύμφωνα με το Athletic, ο Ντάρβιν Χαμ βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς, όπως αναφέρει ο Σαμς Σαράνια υπάρχει προβληματισμός και κακή επικοινωνία ανάμεσα στο προπονητικό τιμ και τους αθλητές σχετικά με τους ρόλους και τα λεπτά κάθε παίκτη στο ροτέισον. Τι σημαίνει αυτό, σε απλά ελληνικά; Ότι η ομάδα του Λος Άντζελες, η οποία έχει τρεις σερί ήττες και εννέα στα τελευταία 12 ματς, ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του Χαμ και μόλις καταλήξει στον εκλεκτό, θα τον απολύσει.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ δούλεψε για πολλά χρόνια στο πλευρό του Μάικ Μπουντενχόλζερ και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς. Αποχώρησε από αυτούς το 2022 για να αναλάβει τους Λέικερς και τους οδήγησε στην κατάκτηση του ιστορικού πρώτου Κυπέλλου, με τις νίκες επί των Πέλικανς και των Πέισερς στο Λας Βέγκας.

Γιατί υπάρχει τόση πίεση στους Λέικερς; Πολύ απλά επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη 10η θέση της Δύσης με ρεκόρ 17-18, πίσω από Τίμπεργουλβς, Θάντερ, Νάγκετς, Κλίπερς, Κινγκς, Πέλικανς, Μάβερικς, Ρόκετς και Σανς, την ώρα που που οι Γουόριορς και οι Τζαζ (16-17 και 16-19 αντίστοιχα) τους καταδιώκουν για να χωρέσουν μίνιμουμ στη δεκάδα που οδηγεί στο Play-In Tournament με φόντο τα playoffs. Κι αν στη Γιούτα δεν τους ενδιαφέρει η post season, στο Σαν Φρανσίσκο δεν θέλουν καν να σκέφτονται ότι η σεζόν τους θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.