Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη Σαν Λορέντζο για τον Γκαστόν Ερνάντες (1,85 μ.), σύμφωνα με αναφορές στην Αργεντινή.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν σε διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες με την ομάδα της Νότιας Αμερικής και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TyCSports, βρέθηκε η χρυσή τομή κι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Αρχικά, η διαφορά μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σαν Λορέντζο ήταν περίπου 400.000 δολάρια και ποσοστό 10% που ήθελε παραπάνω να κρατήσει η δεύτερη σε περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε τρεις προσφορές στην ομάδα του Μπουένος Αϊρες με την τελευταία να είναι στα 4.000.000 δολάρια (3.700.000 ευρώ) για το 80% των δικαιωμάτων του 26χρονου ποδοσφαιριστή.

Η Σαν Λορέντζο συμφώνησε στο οικονομικό, αλλά για το 70% των δικαιωμάτων του παίκτη, καθώς θέλει να κρατήσει ποσοστό 30% σε ενδεχόμενο μεταπώλησης του έμπειρους Λατινοαμερικάνου στόπερ αφού θεαρεί ότι θα ανέβει η αξία του στην Ευρώπη.

Ο 26χρονος Αργεντινός είναι εκ των αρχηγών της Σαν Λορέντζο (έχει 95 συμμετοχές και τρία γκολ) και αποτελεί γέννημα θρέμμα του συλλόγου.