Πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία ΠΑΣΠ. Δείτε πιο κάτω όλους όσοι βραβεύτηκαν και πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

MVP
Ο Γουίλι Σεμέδο της Ομόνοιας αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς 2023-24, στα βραβεία του ΠΑΣΠ.
Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι διαδέχθηκε τον Αλεξάντερ Κοκόριν που είχε κατακτήσει το βραβείο την περσινή σεζόν.
Υπενθυμίζεται πως ο νικητής επιλέγηκε μόνο μέσα από τις ψήφους των αντίπαλων ποδοσφαιριστών.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην οποία το γόνατό του που γέμισε υγρό κι αν θα προλάβει τον τελικό, απάντησε χαρακτηριστικά: «Το πόδι μου είναι εντάξει, μην ανησυχείτε». 

Η κορυφαία 11άδα
Τερματοφύλακας: Πίριτς (ΑΕΚ). 
ΑμυντικοίΤσεπάκ (ΑΠΟΕΛ), Ρομπέρζ (ΑΕΚ), Πέτροβιτς (ΑΠΟΕΛ), Παναγιώτου (Ομόνοια).
MέσοιΝτάλσιο (ΑΠΟΕΛ), Λέδες (ΑΕΚ), Μπέζους (Ομόνοια).
ΕπιθετικοίΣεμέδο (Ομόνοια), Κβιλιτάια (ΑΠΟΕΛ), Ζάιρο (Πάφος FC).

 

Καλύτερος προπονητής
Ο Ραν Μπεν Σιμόν
αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στα βραβεία του ΠΑΣΠ. Η ψήφιση έγινε από τους ποδοσφαιριστές των ομάδων της Α’ Κατηγορίας.
Να σημειωθεί πως ο Ισραηλινός είχε κατακτήσει το βραβείο και από την ΚΟΠ.

Καλύτερη ποδοσφαιρίστρια
Η Mαριλένα Γεωργίου
των Απόλλων Ladies  αναδείχθηκε ως η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια της σεζόν.  Να σημειωθεί πως  η συγκεκριμένη βράβευση έγινε για πρώτη φορά στα «PASP FOOTBALL AWARDS» αφού τα προηγούμενα χρόνια η νικήτρια βραβευόταν στα ετήσια γυναικεία βραβεία.

Stoiximan Best Saves
Τις τρεις καλύτερες αποκρούσεις της σεζόν βράβευσε ο ΠΑΣΠ στα βραβεία του. Στην 1η θέση ο Βανά Άλβες για την απόκρουσή του απέναντι στον Απόλλωνα για την 19η αγωνιστική, στην 2η ο Φαμπιάνο για την επέμβασή του στην 2η αγωνιστική ενάντια στην Καρμιώτισσα, και στην 3η ο Πίριτς για την απόκρουσή του της 23ης αγωνιστικής κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Stoiximan Best Goals
Τα τρία καλύτερα γκολ της ποδοσφαιρικής χρονιάς που μας πέρασε βράβευσε ο ΠΑΣΠ. Την 1η θέση κατέλαβε ο Ντράγκομιρ της Πάφος FC, την 2η ο Άγγελος Ανδρέου της ΑΕΛ, και την 3η ο Καμπρέρα του Εθνικού Άχνας.

Πρώτοι σκόρερ
Tρεις ποδοσφαιριστές και μία ποδοσφαιρίστρια…παρέλασαν στη σκηνή του για να παραλάβουν το βραβείο του πρώτου σκόρερ στα βραβεία του ΠΑΣΠ.
Αναλυτικά, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι: Ο Ζάιρο (Πάφος FC) με 16 γκολ από τον α’ όμιλο,
ο Μάριος Ηλία (Εθνικός Άχνας) και ο Ανδρέας Κατσαντώνης (Καρμιώτισσα) με 19 γκολ από το β’ γκρουπ, αλλά και η και η Elshaddai Acheampong (Απόλλων Ladies) η οποία βρήκε δίκτυα 19 φορές στο Γυναικείο Πρωτάθλημα.

«Χρυσά» γάντια
Δύο βραβεύσεις περιλαμβάνει η συγκεκριμένη κατηγορία. Ο κήπερ της ΑΕΚ, Κέναν Πίριτς με 18 clean sheets έκανε δικά του τα «χρυσά γάντια» στο πρώτο γκρουπ, ενώ όσον αφορά το β’ όμιλο, νικητής είναι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Πίτερ Λέουβενμπεργκ με 12 clean sheets.

Κορυφαίος νέος
Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους
αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν στα βραβεία του ΠΑΣΠ.
Υπενθυμίζεται πως πλην του νικητή υποψήφιοι ήταν επίσης οι  Γιώργος Νικόλας Αγγελόπουλος (Εθνικός), Γιάννης Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Βίκτωρος (Νέα Σαλαμίνα), Ευάγγελος Ανδρέου (ΑΕΛ), Ευαγόρας Αντωνίου (ΑΕΖ), Λοΐζος Λοΐζου (Ομόνοια) και Σταύρος Γαβριήλ (ΑΠΟΕΛ).

Βραβείο «Τιμής Ένεκεν»
Σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. αποφάσισε φέτος να απονείμει βραβεύσεις τιμής ένεκεν σε τρεις ποδοσφαιριστές και δύο ποδοσφαιρίστριες.
Πρόκειται για τους Ανδρέα Αβραάμ, Φώτη Παπουλή, Ρενάτο Μαργκάσα αλλά και τις Βικτώρια Ζαμπά και Μικαέλλα Χάλιου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: