Αν διαβάσει κανείς διάφορα σχόλια στα social media μετά τον αγώνα με τη Δόξα, θα πίστευε πως η Ανόρθωση πραγματοποιεί κακή πορεία στο πρωτάθλημα, το ρόστερ της είναι τουλάχιστον προβληματικό κι ο προπονητής της ανεπαρκής.
Ναι, αυτός που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν ως «προφεσόρ», χαρακτηρίστηκε μέχρι και… αχάπαρος. Στη νήσο Κύπρο βεβαίως, η απόσταση της αποθέωσης από το μηδενισμό, είναι ελάχιστη. Ας δεχθούμε πως ο Γκαγιέγο υπέπεσε σε λανθασμένη διαχείριση του αγώνα, όσον αφορά τις επιλογές που πραγματοποίησε. Aυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι χαλάει η μεγάλη εικόνα της ομάδας της Αμμοχώστου στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Αυτό που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη ωριμότητα στον τρόπο σκέψης και κριτικής. Δεν υπάρχει προπονητής ο οποίος δεν υποπίπτει σε λάθη και είναι μειωτικό ακόμη και να προβαίνουμε σε μία τέτοια επισήμανση.
Προφανώς η Ανόρθωση δεν διανύει την καλύτερη αγωνιστική της περίοδο, είναι όμως απόλυτα λογικό μία ομάδα να έχει (και) τα σκαμπανεβάσματά της. Καμία ομάδα παγκοσμίως δεν μπορεί να είναι συνέχεια στα πάνω της, όπως και κανένας προπονητής δεν είναι αλάνθαστος.
Ας μη ξεχνάμε ότι η «κυρία» έφτασε εδώ που βρίσκεται μέσα από πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, που σε κάποια στιγμή ήταν λογικό ότι θα κοστίσουν. Είναι ασφαλώς ευθύνη του ιδίου του Γκαγιέγο να την επαναφέρει στο επίπεδο που πρέπει από πλευράς απόδοσης, προκειμένου να επανέλθει ταυτόχρονα και στο δρόμο των επιτυχιών. Σημασία έχει άλλωστε το παρόν και το μέλλον -το παρελθόν ξεχνιέται γρήγορα, ειδικά στα μέρη μας…

Ανδρέας Βεντούρης