Μπορεί τα ντέρμπι να μην χαρίζουν σε μία ομάδα το πρωτάθλημα, στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο νικητής του ΠΑΟΚ  Παναθηναϊκός θα καταλάβει και την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα της Stoiximan Super League. Ο Τερίμ όμως θέλει το «τρίποντο» για να πετύχει και κάτι… πρωτόγνωρο στην ιστορία των «πράσινων».

Η Θεσσαλονίκη θα μαζέψει για άλλη μία φορά τα βλέμματα πάνω της. Η συμπολίτισσα θα βάλει τα… καλά της, για να υποδεχθεί το σπουδαιότερο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super LegueΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, οι δύο πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα, θα αναμετρηθούν στην Τούμπα, με το διακύβευμα να είναι η… μοναξιά της κορυφής. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε κενά καθίσματα, αλλά αυτό δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία, διότι ολόκληρη η πόλη θα κινείται στους «ρυθμούς» του ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» τρέχουν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο σερί στην έδρα του «Δικεφάλου» (στα πλαίσια του πρωταθλήματος), με δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με το ίδιο ακριβώς σκορ (2-1). Το «τριφύλλι» πλέον θα κυνηγήσει το 3/3, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ξανά στην ιστορία της ομάδας.

Τα «back to back» διπλά, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Άλλωστε έχει συμβεί ξανά πριν από εννέα χρόνια, την σεζόν 2014/15 με τον Παναθηναϊκό να «σπάει» την Τούμπα και στην κανονική διάρκεια (2-1, 09/11), αλλά και στα play off (1-0, 27/05).

Η ιστορία έχει αποδείξει πως έχει συμβεί και άλλη μία φορά. Στο ξεκίνημα της σεζόν 1985/86, ο Δημοσθένης Κάβουρας είχε βάλει το μοναδικό γκολ στην… πράσινη επικράτηση με 1-0 (20/10/1985), ενώ στο φινάλε της επόμενης, ένα δραματικό παιχνίδι καθορίστηκε από την «μυθική» εμφάνιση του Χρήστου Δημόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε χατ τρικ (3-2, 15/03/1987).

Πλέον ο Τερίμ θέλει να επιστρέψει από την Θεσσαλονίκη ως ο μοναδικός προπονητής του Παναθηναϊκού, που θα έχει ολοκληρώσει μία ιστορική «τριπλέτα» στην Τούμπα, ακόμα και αν οι προηγούμενες δύο νίκες, ήρθαν επί εποχής Γιοβάνοβιτς.

Βέβαια όλοι ξέρουν πως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα πρέπει να θεωρείται, καθώς αυτός ο ΠΑΟΚ ξέρει πολύ καλά να… αποδιοργανώνει τους «πράσινους». Άλλωστε οι τελευταίες… επισκέψεις του «Δικεφάλου» στην Αθήνα μόνο επιτυχημένες μπορεί να τις θεωρήσει κανείς.

Οι «ασπρόμαυροι» χάρισαν την πρώτη γερή… σφαλιάρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν, με την πρώτη του εντός έδρας ήττα, σε μία αναμέτρηση που ο ΠΑΟΚ έκανε… πάρτι στην Λεωφόρο με «3αρα» (3-0, 22/01). Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ισοπαλίες. Μία στα play off της προηγούμενης χρονιάς (1-1, 03/05), με τους Θεσσαλονικείς όμως να… υποφέρουν για αυτό τον βαθμό. Ενώ η δεύτερη είναι στην 7η αγωνιστική του τωρινού πρωταθλήματος, εκεί όπου οι «πράσινοι» γλίτωσαν την ήττα στο 90+6’, χάρη στη… σωτήρια κεφαλιά του Γερεμέγιεφ, κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα.

Είναι αξιοπερίεργο πως οι δυο τους, τον τελευταίο καιρό τα καταφέρνουν καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχοντας «πληγωθεί» αρκετά στο δικό τους… σπίτι. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ θα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό, αν καταφέρει βέβαια να το πετύχει, με τον Λουτσέσκου να έχει θέσει και εκείνος τους δικούς του, ξεχωριστούς στόχους.