Είναι στην Κύπρο εδώ και δυόμιση χρόνια, εδώ γεννήθηκε πριν από λίγο καιρό το παιδί του, νιώθει πολύ καλά στην Πάφος FC και το εκφράζει σε κάθε ευκαιρία.

Μια από αυτές τις ευκαιρίες ήταν και η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο balla.com.cy.
Ο Βλάντ Ντράγκομιρ, ένας από τους κορυφαίους μέσους του πρωταθλήματος μας μίλησε για όλους και για όλα.
Μίλησε για τους επενδυτές, για το τι φταίει και η Πάφος FC δεν μπορεί να διακριθεί, αν μπορεί φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό αλλά και για το θέμα Εθνική Κύπρου μιας και βουίζει ο τόπος ότι προχώρησαν οι διαδικασίες για να Κυπροποιηθεί.

Συνέντευξη στον Χρίστο Χριστου

Είσαι στην Κύπρο πλέον περισσότερο από δυο χρόνια, πως νιώθεις εδώ στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα στην Πάφο; «Ναι πέρασαν κιόλας δυόμισι χρόνια. Αισθάνομαι πολύ καλά στην Πάφο καθώς η πόλη είναι ιδανική για να ζήσει μια οικογένεια και από πλευράς ασφάλειας και από πλευράς καιρού και όλα».

Ποιες είναι οι καθημερινές σου συνήθειες, πως περνά μιας απλή μέρα;
«Η μέρα μου ξεκινά με προπόνηση το πρωί, επιστρέφω στο σπίτι για το μεσημεριανό γεύμα και μετά χαλαρά. Μου αρέσει να περνώ χρόνο με την οικογένεια μου είτε στο σπίτι είτε έξω με διάφορες δραστηριότητες».



Που πέρασες τις γιορτές των Χριστουγέννων;
«Πέρασα τις γιορτές στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στις Πλάτρες».

Πόσο άλλαξε η ζωή σου με τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας; «Αλλάζουν πολλά πράγματα και προτεραιότητες όταν γεννιέται ένα μωρό στην οικογένεια. Προσπαθώ όσο το δυνατόν περισσότερο να μην επηρεάζει την δουλειά μου αλλά είναι τεράστια ευλογία και ευτυχία να έχω ένα μωρό».

Μόλις έμαθες πριν δυόμιση χρόνια ότι η Πάφος FC ενδιαφέρεται να σε αποκτήσει ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έψαξες και τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση;
«Το πρώτο πράγμα που έψαξα ήταν να μάθω πράγματα για την πόλη της Πάφου γιατί είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή-ποδοσφαιριστή να νιώθει άνετα εκεί όπου δουλεύει. Από εκεί και πέρα έψαξα για την ομάδα, για το έργο των ιδιοκτητών και κατάλαβα τις φιλοδοξίες τους να φτάσουν στην κορυφή. Αφού τα είδα όλα αυτά και με ικανοποιήσαν, αποδέχθηκα την πρόταση και ήρθα στην Κύπρο».

Πλέον γνωρίζεις πολύ καλά ποδοσφαιρικά την Κύπρο, πως κρίνεις το επίπεδο;
«Σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που είμαι εδώ βλέπω ένα πρωτάθλημα να βελτιώνεται, υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, γίνονται ενδιαφέροντα παιχνίδια μέσα στην σεζόν αλλά υπάρχουν και πράγματα πουν χρίσουν βελτίωσης. Το θεωρώ ένα πολύ καλό πρωτάθλημα για να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής και είμαι χαρούμενος που είπε εδώ».

Βλέπεις το μέλλον σου στην Κύπρο; Η σκέφτεσαι το εξωτερικό;
«Όταν είσαι ποδοσφαιριστής δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου φέρει το μέλλον. Σήμερα μπορεί να είσαι εδώ και την επόμενη μέρα σε άλλη ομάδα σε μια άλλη χώρα και σε ένα νέο πρωτάθλημα. Αυτό που μπορώ να πω όμως με σιγουριά είναι ότι στο τέλος της καριέρας μου όπου και να είμαι, η Κύπρος θα είναι το μέρος που θα ζήσω με την οικογένεια μου».

Νιώθεις ότι η ομάδα είναι πλέον πιο έμπειρη και θα φτάσει μέχρι τέλους για να κατακτήσει το πρωτάθλημα; «Σίγουρα φέτος η ομάδα είναι πιο έμπειρη και είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε αυτό το εξαιρετικό σε ποιότητα σύνολο. Είμαστε όλοι ενωμένοι και πονάμε αυτή την πόλη και τους φιλάθλους της ομάδας μας».

Αν χαθεί ο τίτλος και έρθει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας δεν θα σας αφήσει ευχαριστημένους; «Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αυτό είναι ξεκάθαρο αλλά ένα εισιτήριο που θα οδηγήσει την ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι καλοδεχούμενο».



Πως βλέπεις την μάχη για κατάκτηση του τίτλου και γενικότερα την μάχη εκεί στα ψηλά;
«Φέτος η μάχη για τον τίτλο είναι μεγάλη, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και αυτό είναι καλό για τους φιλάθλους καθώς θα τους προσφέρει πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο και θέαμα λόγω του κινήτρου αρκετών ομάδων. Υπάρχουν 5-6 πολύ καλές ομάδες εκεί στα ψηλά που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα».

Τι έφταιξε τα προηγούμενα χρόνια και η Πάφος FC δεν κατάφερε να διακριθεί ενώ διαθέτει εδώ και κάποια χρόνια εξαιρετική ομάδα; «Δεν μπορώ να εντοπίσω και να πω τι πήγε στραβά ή λάθος τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι σίγουρα μάθαμε από τα λάθη μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε φέτος για να μπορέσουμε να διακριθούμε και να κάνουμε χαρούμενους και περήφανους τους φιλάθλους μας».

Μίλησε μας λίγο για την κατάσταση στην ομάδα, την υγεία που βγάζει, τους ιδιοκτήτες και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που έχουν φτιάξει εκεί στην Πάφο: «Γι’ αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Οι ιδιοκτήτες φροντίζουν ώστε να έχουμε συνέχεια όλα αυτά τα οποία χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε και να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι. Εμείς οφείλουμε μα τους τα επιστρέψουμε όλα αυτά πίσω με νίκες σε όλους τους αγώνες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε όλα όσα μας προσφέρουν και την απίστευτη στήριξη σε όλα τα επίπεδα».

Ποια ομάδα ήταν δυσκολότερος σας αντίπαλος στην φετινή χρονιά; «Για μένα προσωπικά ο ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Άρης, θεωρώ ότι το παιχνίδι αυτό ήταν το δυσκολότερο. Πάντα δουλεύω έξτρα για να μπορέσω να βάλω πράγματα στο παιχνίδι με τον Άρη και πάντα γίνονται καλά παιχνίδια μεταξύ μας».

Σε ποια έδρα ένιωσες περισσότερο τον παλμό του κόσμου; «Με το ΑΠΟΕΛ είναι πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον κόσμο. Σε αυτό το παιχνίδι το ένιωσα περισσότερο».

Ποιος είναι ο καλύτερος σου συμπαίκτης; «Δεν θα πω ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιρικά. Περισσότερο χρόνο περνάω με τον Μάριο (σ.σ. Δημητρίου) και τον Ζάιρο αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι είμαστε όλοι πολύ δεμένοι μεταξύ μας».



Ποιος κάνει τον περισσότερο χαβαλέ στα αποδυτήρια;
«Αυτός ο τύπος που κάνει τον περισσότερο χαβαλέ στα αποδυτήρια είναι ο Πελάτζιο».

Κατά την παρουσία σου στην Πάφος FC τα τελευταία δυόμιση χρόνια είχες κάποια πρόταση ή κρούση για μεταγραφή σε άλλη ομάδα;
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπήρχε κάτι που να με κάνει να αλλάξω ομάδα. Είμαι χαρούμενος στην Πάφος FC».

Βλαντ, σε ενδιαφέρει η προοπτική να αγωνιστείς με την Εθνική Κύπρου; Σε ρωτώ γιατί ακούστηκε ότι έγιναν ήδη κάποιες διαδικασίες και ότι προχώρησαν κάποια πράγματα:
«Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω για το θέμα αυτό είναι ότι… ποτέ μην λες ποτέ, και ειδικά στο ποδόσφαιρο».